Last news in Fakti

8 Август, 2019 23:33 7 400 36

Руснаци спасиха сезона по Южното Черноморие

  • плаж-
  • южно черноморие-
  • руснаци

Плажовете в Слънчев бряг са пълни

Руснаци спасиха сезона по Южното Черноморие - 1

Руснаци спасиха сезона по Южното Черноморие. Плажовете в Слънчев бряг са пълни. След 10 часа няма място нито в свободната зона, нито под чадърите, каза пред bTV морският спасител Стиян Андерсен.

От регионалната туристическа камара в Бургас обявиха, че през това лято т.нар. висок сезон, през който и цените са най-високи, и туристите са най-много, ще бъде рекордно кратък- до средата на август. Прогнозите им обаче се оказаха грешни.

Вече трудно се намират места в хотелите, а според специалисти от бранша поне до 20-23 август базата ще е пълна на макс.

Някои хотели са успели да наваксат със специални оферти спада от юни и юли.

Пуснахме специални оферти за конкретни пазари, които реагираха добре и успяха да компенсират недостатъчния брой туристи от немския пазар, каза Александър Александров, който е управител на хотелски комплекс в Слънчев бряг.

„Сезонът започна колебливо и това повлия на по-малките туроператори по Южното Черноморие, тъй като техните възможности са ограничени. Това се отрази на хотелиерите, тъй като нашите партньори от чужбина имаха проблеми с първоначалните записвания и закъсняха с авансовите преводи, които са по договор, а това влияе подготовката на базите на хотелите“, заяви Георги Илиев, който е сред най-опитните хотелиери и туроператори.

„Постепенно след втората половина на юли това се преодоля. Нашите прогнози за кратък сезон се опровергаха. Очаква се, че и през септември ще има много туристи“, добави той.

Председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Пламен Копчев допълни, че комплексът се е напълнил.

„Почти всички места са заети. Профилът на туристите не е променен. Стана малко по-тихо, идват семейства с деца, има и младежи. Сезонът тръгна трудно поради политиката на големите туроператори и намаляването на броя на самолетите. Дадохме специални оферти и се навакса бързо спадът“, добави той.

Хотелиерът Ростислава Димитрова пък призна, че сезонът е по-слаб от миналата година, но изтъкна, че никой не отчита факта, че през май и юни сме имали по-малко туристи заради хубавото време в Европа и лошото в България. Кой ще дойде в дъжда и ще избяга от слънчевото време, попита тя.

„Другата причина за по-слабия сезон е, че много от полетите от Германия бяха отменени. Има самолетни компании, които пренасочиха 80% от полетите към Турция. Това е игра на големите туроператори“, коментира хотелиерът.

„Намаляването на цените ще нанесе удар по качеството на туристическия продукт. Високият сезон ще продължи до 20-23 август. През междинния сезон цените ще паднат“, прогнозира Пламен Копчев.

„Цените са с 15% по-ниски за двузвездна и тризвездни база от 1 август. Варират между 15 и 20 евро“, каза пък Георги Илиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    85 21 Отговор
    СЛАВА НА РОССИЯ! :)))
  • 2 ???

    44 21 Отговор
    Пак лъжи ама ще им повярваме. И с колко полета дойдоха руснаците. Ами те повечето са собственици и си дойдоха в имотите.

    Коментиран от #34

  • 3 Хотелиера

    49 30 Отговор
    А на Халкидики палатка до палатка с българи събрали се да празнуват балканския фестивал на кренвирша!

    Коментиран от #9, #16, #24

  • 4 Хайде де

    28 2 Отговор
    Сега и гърците да ни похвалят! ;)
  • 5 От хотела

    72 24 Отговор
    Е пак братята ни помогнаха( за кой ли път), ама неблагодарниците само знаят да плюят.
  • 6 Петко

    66 22 Отговор
    От турско,та до днес само руснаци ни спасяват,но някои хора не оценяват това.Спасители за тях,са тия които сринаха София,които ни имат за аборигени.
  • 7 pipi

    43 22 Отговор
    СЛАВА НА РОССИЯ....
  • 8 gose

    31 12 Отговор
    братушките на помощ на бг мутрите
  • 9 Турист

    63 17 Отговор

    До коментар #3 от "Хотелиера":

    Ами щяхме да идваме на Слънчев бряг, че ни се е допила минерална вода от 11 лв., ама сега като прочетохме, че хотелите там са пълни и няма място - ще се пренасочим към Халкидики! Надявахме се да похапнем в България стара замразена риба от Южна Америка по 15 лв. за 100 гр., ама нейсе - ще почакаме до догодина...

    Коментиран от #10

  • 10 Хотелиера

    21 57 Отговор

    До коментар #9 от "Турист":

    11 лв обаче за КУБИК! Толкова си идвал на Слъчев Бряг че разправяш фатастики! Никой небте кара да идваш на Слъчев Бряг ходи на Шкорпиловци там е 1 лев! Само Слънчев бряг ви в устата палаткаджии щото не можете да си разпъвате шатрите там!

    Коментиран от #12, #13, #31

  • 11 Пешо

    53 3 Отговор
    Абе, те, руснаците пак ни спасяват сезона, но как ще е догодина с тия плюещи, щипещи и псуващи нашенски собственици на измислени ресторанти, които са бабаити пред руски майки с колички, а иначе са си най-долнопробни мутрафони-дебили?
  • 12 Пешо

    58 10 Отговор

    До коментар #10 от "Хотелиера":

    Дреме ми за Слънчака ти, Мутрьо! Не си дорасъл за парите ми, бе, Цървул! Докато не се научите как да се отнасяте с тези, които ви хранят, ще сме в Гърция, Хърватия, Италия, Испания.... Пък казват, че напоследък и Албания ни задминават като лятна морска дестинация, а за Турция и не ми се пише. Май е по-добре и вие да се разходите до тия страни, та дано прихванете нещо полезно, че както е тръгнало, догодина сами ще сте си гости през сезона с подобно мислене.
  • 13 Пешо

    25 8 Отговор

    До коментар #10 от "Хотелиера":

    Дреме ми за Слънчака ти, Мутрьо! Не си дорасъл за парите ми, бе, Цървул! Докато не се научите как да се отнасяте с тези, които ви хранят, ще сме в Гърция, Хърватия, Италия, Испания.... Пък казват, че напоследък и Албания ни задминават като лятна морска дестинация, а за Турция и не ми се пише. Май е по-добре и вие да се разходите до тия страни, та дано прихванете нещо полезно, че както е тръгнало, догодина сами ще сте си гости през сезона с подобно мислене.

    Коментиран от #17

  • 14 Туриста с хладилната чанта

    30 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Цените са с 15% по-ниски за двузвездна и тризвездни база от 1 август. Варират между 15 и 20 евро“..Хахахааа..това за палаткомясто в някой къмпинг на 30 км от морето ли...как пък не бих повярвал..я да отворим Booking-a ....мале мале -къде са 130 $ къде са 15 евра....ми никъде не намирам такива оферти ,даже за апартамента на бабата на Хотелиера....бе я да си ходим на Лефкада, що ми трябва на здрава глава -болест.Пък рашките -халал да им е замразената отпреди 10г цаца за 150 лв килото .Нал тъй, Хотелиерче, ще има и тая година за филията с мас (ако остане някоя и друга свинкя жива ).
  • 15 666

    4 3 Отговор
    В България няма йерархия и затова нищо не става!!!
  • 16 ало хотелиерчето

    23 6 Отговор

    До коментар #3 от "Хотелиера":

    Пак ли ти ве шмульо, кво зяпаш в палатките на хората, казах ти по-добре мисли, как ще изкараш зимата, че с изкараните пари, ще имаш само за седмица от вакумите в лидъл! Ти льольо, ако имаше работа нямаше да имаш време да пишеш коментарчета тука и да шляпаш злобарки представяйки си, кви ги вършат нашенци по Гърция в палатките ха ха
  • 17 Хотелиера

    13 30 Отговор

    До коментар #13 от "Пешо":

    Знам я твоята Испания и Хърватия на първия ръкав на Халкидики със сандвичите и вакума от супер маркета!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Каварна

    9 3 Отговор
    Естествено, няма да го спасят евреите като Венци.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Истината

    9 4 Отговор
    На юг от Бургас поляци и чехи са повече.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ханко от село Осеня

    9 23 Отговор
    Какво стана сега , няма провален сезон и малките червени тролчета за да се измъкнат от неудобното положение вкараха руснаците като спаСИТЕЛИ....колко ТРЕБЕ ДА СИ ПРОСТ ЗА ДА ИМ ПОВЯРВАШНА ТИЯ ИБРОИЦИ. Истината е че Ангелкова отново успя да се справи със ситуацията , организира нещата , браво на момата , който го може го може.
  • 24 До хотелиера

    17 6 Отговор

    До коментар #3 от "Хотелиера":

    Ало, злобар, охранявай бариерата и не филосовствай много, че останаха само две седмици лято! Колко и да кудкудякаш, парите, които ще поискат мутрите няма да съберете! Ще има у вол не ни ееееее
  • 25 Аххахах

    25 6 Отговор
    Не мога да разбера какво е това гнусно отношение към българските туристи, все едно сме длъжни да ходим задължително на Черноморието. Всеки и свободен и желае през живота си да посети повече места. Аз лично няма какво повече да видя на Черноморието. Проблемът е, че хотелиерите по Черноморието не могат по никакъв начин да привлекат масов туризъм от чуждестранни туристи. С подобно цинично отношение ние няма как да отидем, а и не сме длъжни! Обидно е, че някакви мижетурки, взели се за величия непрекъснато обиждат последните български туристи и едва ли не ни казват, че не сме им изтрябвали. Ние си правим изводите. Аз лично няма да отида по Черноморието, за да инвестирам в джобовете на някакви шматки, които ни обиждат! Я марш!
  • 26 Наблюдател

    10 4 Отговор
    Пълни глупости! Според НСИ има спад на руски и немски туристи а се увеличават тези от Украйна и Великобритания.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Тошко

    4 7 Отговор
    От 20г. само Греко и съм много доволен.
  • 31 Балканец

    15 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хотелиера":

    У хотела ти има едно старо скърцащо легло с две нощни шкафчета. Човек няма сака си къде да сложи. Една закачалка няма, къде да си закача шапката. Хладилник няма сложен, къде да си оствя едно кенче бира или поне лекарства. Като дойда, за колата ми взимате по 10лв на ден, че била спряла пред хотела. А къде да я спра бе? У вас ли? Лъжете ме с цени за олинклузив, а като се настаним, се оказва, че храненето е в друг ресторант, на другия край на курорта. Там, няква кебапчийница ви е дала най-ниска оферта и вие сте скалъпили олинклузива, селски тарикати, такива. Гледката ви към морето се оказва към прорез, между двата хотела пред вашия. Персоналът ви не пере чаршафите нито кърпите. Всеки път имат петна от нечий цикъл. Аман от селският ви бизнес. Фалирайте вече, че да се свършва ерата ви.
  • 32 Георги Илиев Митев

    0 1 Отговор
    ПЕСЕНТА НА ВИТОШАРА
    САМО ОТ СПОРТИСТ В ПЛАНИНАТА ТИ ЩЕ СЕ СПАСИШ, ЗАЩОТО ДОЛУ Е ПОЛИЦИЯ ГОРЕ Е МИЛИЦИЯ И НАВСЯКЪДЕ Е АВИАЦИЯ БЕЗ КОМУНИКАЦИЯ.
  • 33 ssсс

    4 4 Отговор
    Подлого комунистическа така пак ни помогнаха руснаците че цъфнахме даже вързахме затова децата ни отиват в страни където руснаци миризливи алкохолици не са освобождавали помагали и оправяли докато мисленето ни е червено все ще сме жалки бедни роби на москва но на вас ни ви пука нали лапате от червените пари за да пишете лъжи но истината не можете да избягате проклети мързеливи червени боклуци
  • 34 Фигаро

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "???":

    Ето, руснаците пак ни спасихз сезона, з вие ги плюете? Може да са си купили имоти, но ще боднат кебапче, водка, сельодка, айскола,.... и ще вържат оборот.А вие все ги плюете? Що за възпитание?
  • 35 Голем смях

    9 4 Отговор
    Аз не живея по Черноморието и никой не ме е спасявал.Боли ме швепса за мизерното Черноморие.От 10 г. дори не съм го виждал.Както и болшинството българи.А и не съм чувал някога,някъде руснаци да са спасили нещо.Все едно марокански скакалци да ти спасят нивата.
  • 36 Извод

    0 0 Отговор
    Булгар сезона се спасява от така чадър, това е достатъчно , нещастници