Last news in Fakti

8 Август, 2019 12:05, обновена 8 Август, 2019 12:11 4 850 26

Собственикът на "ТАД Груп": Не съм поръчвал нищо

  • иван тодоров-
  • тад груп-
  • кристиян бойков-
  • нап

Днес Апелативният спецсъд гледа мярката за неотклонение на Иван Тодоров

Собственикът на "ТАД Груп": Не съм поръчвал нищо - 1
Снимка: БГНЕС

Не съм поръчвал нищо. Това каза Иван Тодоров, собственик на “ТАД Груп” в отговор на въпрос поръчвал ли е на Кристиян Бойков да пробие защитата на онлайн системата на НАП, цитиран от репортер на БГНЕС. Днес Апелативният спецсъд гледа мярката за неотклонение на Тодоров. Пред репортери в съда той не пожела да говори.

“Не мога да коментирам в момента”, заяви Тодоров. Той посочи, че не го притеснява нищо, просто иска да мине следствието.

Компанията “ТАД Груп”, чийто собственик е Тодоров, е заподозряна за хакерската атака срещу НАП. Изтичането на данни след хакерската атака на сървърите на НАП засегна около 5,1 млн. български граждани. Около 4 млн. от тях са на живи хора, останалите са на починали лица.

Миналата седмица Тодоров беше задържан на Летище София, а след това – освободен от спецсъда срещу гаранция от 100 хиляди лева. Прокуратурата протестира мярката за неотклонение парична гаранция. Вече стана ясно и че защитата на собственика на „ТАД Груп” иска намаляване на гаранцията му. Обвинението на Тодоров е за кибертероризъм.

Oт прокуратурата разпространиха част от доказателствата, събрани по делото. Това доведе до нов теч на лични данни. В разпространения имейл от обвинението не бяха заличили ЕГН-та.

Извън ареста са и другите двама обвиняеми – търговският директор Георги Янков и служителят Кристиян Бойков.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 месара

    6 35 Отговор
    колкото повече ги бавите толко повече се увеличава вероятността да се измъкнат! тия са майстори, ше изтрият всички улики!

    Коментиран от #2, #11, #15, #23

  • 2 Азз

    47 9 Отговор

    До коментар #1 от "месара":

    Имам 6-то чувство, че тия всимцата така ще осъдят България в Страсбург, като - стой та гледай...

    Коментиран от #21

  • 3 Боли ме главата на хуя

    5 14 Отговор
    За България цунете ми я

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Антон

    10 22 Отговор
    Смачкайте го! А който не вярва че са тези, да си отговори на въпроса защо те са там, а не аз или някой друг да е арестуван. Отговора е ясен - не клатим държавата

    Коментиран от #7, #19

  • 6 Алфа Вълкът

    7 14 Отговор
    Правя проверка на себе си - ИМА неправомерно разкрити лични данни! Правя проверка за майка си, баща си - същата работа. Всички които познавам и са си правили справка същата история. Какво да предприема при такава ситуация - НИЩО според НАП!
    Тоя мутраноид трябва да е с доживотна присъда.

    Коментиран от #12

  • 7 Бачо Киро

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Антон":

    Глупости. Кога у нас престъпниците са били зад решетките? То дори повечето от наглите ли бяха, които отвличаха хора, рязаха им пръсти и тн, бяха оневинени, останалите със смешни присъди вече ще излизат даже... За условните присъди на убийци да не почвам въобще... Та не, в България вероятността да дърпат тоя и оня поради други причини си е напълно налице, престъпниците по един или друг начин никога не стигат до затвор...

    Коментиран от #10

  • 8 Behemoth

    2 7 Отговор
    Хихихи....на кого вярвате ...на тоя или на органите..... хахахххххх...аз на никого ...само на иконата Бойкуууу.......да живей България....и последния да загаси лампите....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Лайното метев- анонимният

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бачо Киро":

    Ще си го отнесе за теча ,глупавият ти господар борисофф! Само не преставай да му облизваш насраният ГъС,въпреки ,че се насира всеки ден Боклука,да ви еба путката майчина у на двамата!
  • 11 Хаххахаха

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "месара":

    Колкото повече се бави хакературата или още казано цацаратурата, а в последно време ГЕШЕФТУРАТА толкова по ясно става за всички че нещо не е така както ни го представят от бойковчетата.
  • 12 Хахахха

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа Вълкът":

    Ти от де си сигурен бе вълчо че те са виновни?

    ААА верно на Бойко хората казаха че са те!!

    Коментиран от #22

  • 13 Кой68

    7 0 Отговор
    Ако те са реалните виновници?Което трябва да докаже следствието и прокуратурата.Но как и кога ще бъде доказано като прокуратурата огласява за събрани "доказателства"и докъде е стигнало следствието?Това за мен е парадокс,а може и некомпетентност?Може и да се цели засилване на обществения натиск и това да са "виновните"??????
  • 14 Сатаната

    7 0 Отговор
    Кой е лудия, не този който е изял баницата. В случая тези не са я опитали даже. В противен случай още нямаше да знаете нито вие ,нито НАП, нито ГДБОП. Направили са го защото могат, значи могат и много други. Нека сега Бащицата ви да ви защити. Питали алпиниста, защо иска да изкачи Еврест, отговорил им, защото е там.

    Коментиран от #16

  • 15 ше толко толко ше

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "месара":

    Някой, който се е написал "месара", е написал коментар... неграмотен коментар! Но и дори да беше грамотен, то той е лишен и от смисъл!
  • 16 Лайното метев- анархиста

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Сатаната":

    Слушай ей " Дриснята"! Тук ще изядете хуя заедно с глупавият ти господар борисофф! Само някой по умен да организира външно разследване,а не такива неграмотници като женя пръскачката и сте готови! Тук няма лайнарите милиционерски от данс и гд боБ,да ви замитат следите като досега! Боклуци!
  • 17 Луд

    4 3 Отговор
    Те и при преброяването ли така ни броят.7 млн. от тях 5 млн. живи и 2 млн починали.
  • 18 стария хакер дава гъз

    6 9 Отговор
    Кво се палите не мога да разбера? Службите си аутсорсват хакери, най-вероятно поръчката е на ФСБ, руснаците.
    Тоя млад милионер, от къде има толкова пари да купи 25 фирми? Пичът е от Варна, кой му плаща? Имал 25 фирми, всеки знае, че без одобрението на ТИМ във Варна, никой не става милионер или да има верига от ресторанти!?
    Не му е чиста работата на хюмнето, а, че нашите служби не стават за работа и са манипулирани е ясно, случаят със злополучната КТБ банк е най-голямото доказателство. На тая територия само измамници.

    Коментиран от #26

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 АНЕНЕРБЕ

    6 0 Отговор
    ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА БЕЗУМИЕ :

    "Изтичaнeтo нa дaнни cлeд хaкeрcкaтa aтaкa нa cървъритe нa НAП зaceгнa oкoлo 5,1 млн. бългaрcки грaждaни. Oкoлo 4 млн. oт тях ca нa живи хoрa, ocтaнaлитe ca нa ПОЧИНА ЛИ лицa."

    Откога НАП съхранява в регистрите си данни за ПОЧИНАЛИ лица|???

    Те да не би да са служба ГРАО ???!!!!!

    ИЛИ В ЖЕЛАНИЕТО СИ ДА ПРИКРИЯТ ИСТИНАТА ЗА АРЕСТА СЕ СТИГА И ДО ПОДАВАНЕ НА ТАКАВА НЕВЯРНА ИНФОРМАЦИЯ!!!

    "Хакера" КРИСТИЯН ПУБЛИКУВА "СЕКРЕТНИТЕ" ДАННИ ЛАЗКРИВАЩИ ВРЪЗКАТА НА ГЕШЕВ С ДТЕЛИНА Ханчва заради фирмата на която изгоряха двете КМЕТИЦИ НА МЛАДОСТ.

    НЕЩО ПОВЕЧЕ: "Преди два дни Прокуратурата потвърди пряка връзка на Гешев с ортака на Ваклин, но го обяви за невинен"

    ТОЙ БИЛ НЕВИНЕН?!!!!

    В този случай кандидат главния прокурор е използвал служебното си положение за да се САМОРАЗПРАВИ С ДВЕТЕ КМЕТИЦИ създаващи проблеми на фирмата на жена му .

    Как е възможно заради някаква си ДЕТЕЛИНА да се стигне до такова БЕЗЗАКОНИЕ и диктатура на някакъв селски бек , който утре заради някаква фуста ще прати в кауша и менторите си! !
  • 21 Шляхтиц

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Азз":

    На същото мнение съм и аз. После ние, обикновените хорица ще платим големи обезщетения, подобно на полицейските акции на Цветанов..........
  • 22 Алфа Вълкът

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хахахха":

    Не те са натопени или Цецо ги поръчал да клатят държавата... Народа иска кръв и не ми пука, ако ще да е твоята!
  • 23 АНЕНЕРБЕ

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "месара":

    Данните на НАП са публични и ако влезеш в търговския ще имаш не само личните данни на когото пежелаеш , но и подписите им!!

    Проблема който създаде ГЕШЕВ е свързан с изнесената от хакера информация за връзката му с Детелина Ханчева с която той живее на семейни начала и от която има деца.

    Заради проблеми с фирмата на Детелина и ортака й Ваклин ГЕШЕВ запържи двете кметици на Младост.

    Само преди два дни Прокуратурата потвърди пряка връзка на Гешев с ортака на Ваклин, но го обяви за НЕВИНЕН.

    КАК ДА ОБЯВИ ШЕФА СИ НАБЛЮДАВАЩИЯТ ПРЕПИСКАТА ПРОКУРОР??

    ТОВА Е ПЪЛЕН АБСУРД !!

    ПО НАГЛОСТ ТЕЗИ ИДИОТИ НАДМИНАХА И КИМ ЧЕН УН !!

    ОСТАВАКАТА НА ГЕШЕВ И ПОДВЕЖДАНЕТО МУ ПОД ОТГОВОРНОСТ СА ИЗИСКУЕМИ И Е ВРЕМЕ ПРЕЗИДЕНТА ДА ИЗРАЗИ ОТНОШЕНИЕТО СИ КЪМ СЛУЧВАЩОТО СЕ.

    ОПОЗИЦИЯТА В ЛИЦЕТО НА КОРНЕЛА МЪЛЧИ НЕЗАБЕЛЯЗВАЙКИ СЛУЧВАЩОТО СЕ.

    БСП се държи като една опитомена опозиция.

    КОРНЕЛА НЯМА ДА ЗАСТАНЕ И ПОИСКА ОСТАВКАТА НА БОРИСОВ , ЗАЩОТО СТОЯЩИТЕ ЗАД НЕЯ И БОРИСОВ "ДРУГАРИ" НЯМА ДА ГО ПОЗВОЛЯТ.

    ТЯ Е ЧАСТ ОТ СТАТУКСТВОТО
  • 24 ИСТИНАТА

    3 0 Отговор
    Движение БОЕЦ сезира прокуратурата през май т.г за обвързаности на жената, с която Гешев живее - Детелина Ханчева, със съдружника на Ваклин - Марио Кърковски. От съдружника - според сигнала - тя е купувала недвижими имоти, включително апартамент, на цени многократно под данъчната оценка. Тогава Гешев каза, че няма да коментира лични въпроси.

    БОЕЦ искаше прокуратуата да установи дали Иван Гешев е използвал служебното си положение, за да се облагодетелства жената, с която живее и която има бизнесотношения със съдружника на Ваклин.

    "Липсват каквито и да е данни Иван Гешев да е използвал служебното си положение при формиране продажните цени на закупените от Ханчева недвижими имоти", казват покурорите и от Специализираната, и от по-горната Апелативна специализирана прокуратура.
  • 25 Гост

    0 0 Отговор
    "Какви ракии, какви мезета? Не съм поръчвал нищо."
  • 26 Доктора

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "стария хакер дава гъз":

    Въртя-сука и пак до руснаците и ФСБ го докара. Както и да го погледнеш, май е време да намалиш хапчетата, че съвсем започна да губиш връзка с реалността.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове