3 Октомври, 2019 20:49 1 742 4

КЗК откри производство за покупката на ЧЕЗ от „Еврохолд“ за 335 млн. евро

  • еврохолд-
  • кзк-
  • чез

Компанията ще плати 335 млн. евро за придобиването на активите

КЗК откри производство за покупката на ЧЕЗ от „Еврохолд“ за 335 млн. евро - 1

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) откри производство по придобиването на енергокомпаниите на чешката „ЧЕЗ Груп“ в България от страна на „Еврохолд България“ АД.

Еврохолд ще придобие компаниите на ЧЕЗ Груп в България чрез новосформираното и базирано в Холандия дружество Eastern European Electric Company B.V., което е 100% собственост на „Еврохолд България“ АД и е специално създадено за целите на сделката с „ЧЕЗ Груп“. Eastern European Electric Company B.V. ще оперира като подхолдинг на „Еврохолд“ и ще концентрира дейността на всички дружества на „ЧЕЗ Груп“ в България след получаване на необходимото одобрение от регулаторните органи.

То е регистрирано в Холандия във връзка с изискванията на двете глобални инвестиционни банки, които ще финансират придобиването.

Най-големият публичен холдинг в България и една от водещите независими бизнес групи в Централна и Югоизточна Европа - „Еврохолд“, подписа договор за закупуването на бизнеса на „ЧЕЗ Груп“ в България на 20 юни 2019 г.

Компанията ще плати 335 млн. евро за придобиването на активите на „ЧЕЗ Груп“ в България.

„Еврохолд“ ще финансира сделката с комбинация от собствен и заемен капитал. Заемният капитал ще бъде осигурен от две глобални инвестиционни банки.

Структурата на „ЧЕЗ Груп“ в България включва електроразпределителното дружество „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, компанията за обществено снабдяване с електроенергия и лицензиран търговец „ЧЕЗ Електро България“ АД, лицензирания търговец на електроенергия „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД, компанията за IT услуги „ЧЕЗ ИКТ България“ ЕАД, фотоволтаичния парк „Фри Енерджи Проджект Орешец“, дружеството за производство на електричество от биомаса „Бара Груп“ и „ЧЕЗ България“ ЕАД, която координира и управлява дейността на всички дружества на групата в страната.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гей прайд

    5 5 Отговор
    Жамбаски е геййййй

    Коментиран от #4

  • 2 Лален

    6 1 Отговор
    Бат Боко бърза избори идват
  • 3 Лален

    7 1 Отговор
    да ви плюя на демокрацията, на изборите пфууу. България вън от НАТО, вън от ЕС!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.