Last news in Fakti

16 Юни, 2012 12:02 1 026 1

Добрев одобрява промени в горите за стимул на туризма

  • делян добрев-
  • закон за горите-
  • гори-
  • протест
Добрев одобрява промени в горите за стимул на туризма - 1
Снимка: БГНЕС

Все по-големият интерес към зимните курорти налага да се помисли за допълнителни стимули в сектора. Това заяви в пред на Дарик министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. На въпрос дали е „за" спорните промени в Закона за горите и възможностите за отдаване на концесия на горски земи, Добрев отговори, че подкрепя поправките, които биха „стимулирали" туризма, но без това да уврежда околната среда.

„Трябва да се дадат възможности да се развива туризмът. Мисля, че законодателството, което в момента се подготвя, дава точно такива възможности за по-активно развитие на туризма", каза министърът.

На въпрос дали е „за" или против концесиониране от държавата на съоръжения за туризъм в горите, министър Делян Добрев заяви: „Аз съм за всички промени, които ще дадат възможност нашите курорти да се развиват, защото през последните години зимният туризъм значително настига летния туризъм. Това е много важно, това не може да стане без възможност за развитие, разбира се без да се пренебрегват каквито и да били съображения за опазване на околната среда. Все пак облекчаването на процедурите, облекчаването на лицензионните, регистрационните режими е в положителна посока".

Само за миналия зимен сезон има ръст с 15% на туристите. За цялата година се очаква увеличение на туристите с 8%.

Добрев заяви, че има рекорден брой издадени руски визи. Според него тази година туристите от Русия ще бъдат с 20% повече. Ще има и много туристи от Беларус


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 в размисъл...

    0 0 Отговор
    Това съмнително-мургаво недорасло пале
    с все още ЖЪЛТО около телесните си отвори
    наистина се взе МНОГО НА СЕРИОЗНО..........