Last news in Fakti

21 Юни, 2012 13:05 1 074 0

Бой между металурзите на блокадата в Кърджали

  • металурзи-
  • блокада-
  • бой-
  • оцк кърджали
Бой между металурзите на блокадата в Кърджали - 1
Снимка БГНЕС

Металурзите от ОЦК в Кърджали днес възобновиха протестите си с едночасова блокада на централно кръстовище в града, съобщи БГНЕС.  Не стана ясно дали акцията е разрешена от местните власти. Според областния директор на МВР комисар Валери Баранов за блокадата няма уведомления, но на мястото бе изпратена полиция за охрана на реда. Двама от протестиращите се сбиха за кратко, след като единият каза на висок глас: „Бойко Борисов да не строи магистрали, а да дава пари“. Според колегите му, човекът бил пиян от сутринта. Провокиран от изявлението обаче, активист на КНСБ го удари няколко пъти и го изтласка от групата, крещейки: „Къде са турските депутати, защо нито веднъж не дойдоха при нас?“. После мъжът обясни, че визирал депутатите от ДПС от Кърджалийския избирателен район, които не се интересували от проблема на работниците в ОЦК.

Блокираме, защото вчера изтече крайният срок за намирането на решение за комбината, както обеща премиерът Борисов. Това заяви регионалният лидер на КНСБ Иванка Караколева.

Утре металурзите отново ще затворят кръстовището за един час – от 9.00 до 10.00 часа. При тях обаче колегите им от КТ „Подкрепа“ ги няма, след като вчера решиха да пречат на нормалното движение в града.

От началото на месец февруари работниците в ОЦК не са получавали пари, над 130 са напусналите. В понеделник, 25 юни, всички ще внесат заявленията си за освобождаване и ще заведат дела срещу собственика Валентин Захариев. Минималната сума от 150 лева за адвокатски хонорар ще бъде осигурена от централата на КНСБ, увери Иванка Караколева.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА