12 Юли, 2012 17:26 1 328 0

Висока безработица сред имигрантите в Германия

  • безработица-
  • чужденци-
  • германия

Двойно се е влошило положението на пазара на труда за имигрантите в Германия за последните 12 години в сравнение с това на местното население. Чужденците все по-често не могат да си намерят работа. Безработицата сред тях е много висока показва изследване на Федералната имиграционна служба. През последните месеци положението се е влошило, независимо, че Германия се намира в икономически възход.

През 2005 г. броят на безработните имигранти е бил 2.15 пъти по-висок от този при германците, а през 2011 г. той вече е 2.35 пъти. Близо 17% от чужденците не могат да си намерят работа. 13.8% от идващите от други държави живеят на прага на бедност, което също е два пъти повече в сравнение с местното население, където този процент е 6.2%. 12.8% от децата на чужденците не могат да завършат училище в Германия, като в същото време 5.4% от германчетата остават без средно образование, съобщава списание Die Welt.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА