Last news in Fakti

17 Юли, 2012 11:55 807 0

Иво Маринов: Ръст на туристите от Русия

  • туристи-
  • туризъм-
  • иво маринов

Повече туристи от всички основни за България пазари са избрали да летуват у нас до юни спрямо същия период на миналата година, съобщи в интервю "Фокус" заместник-министърът на икономиката с ресор туризъм Иво Маринов. Това му дава основание да смята, че "сезонът се развива успешно, макар и трудно, защото в кратък период от време има концентрация на значителен брой туристи".

Заради облекчаването на визовия режим и откритите нови визови центрове има увеличение на чуждите туристи от Русия, Украйна, Турция и страните от Персийския залив, каза зам.-министърът. В Русия са издадени с 15% повече визи до края на юни, когато десетхилядният руски турист си е получил документа за пътуване. Гостите от Украйна са със 75% повече, а от Беларус - с 31 на сто.

Данните на големите британски туроператори сочат ръст от около 10% за летния сезон, което ще компенсира спада през зимата, смята Маринов. Увеличението на чартърните полети от Германия до Бургас и Варна пък му дава основание да очаква лек ръст и на този пазар.

"Малко повече туристи има и от Гърция. Добре се развива пазарът в Сърбия, Македония, Румъния," каза заместник-министърът. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА