Last news in Fakti

21 Юли, 2012 18:36 1 981 2

Марио Драги: Еврото е необратимо

  • марио драги-
  • евро

 

Няма начин еврото да бъде изоставено. Европейската централна банка няма да се спре пред нищо в действията си да го запази. Това уверява председателят на ЕЦБ Марио Драги в интервю, публикувано в днешния "Монд".

Няма да има разпадане на еврозоната. Не трябва да се подценява политическият капитал, който нашите ръководители са вложили в този съюз и както и подкрепата на европейците. Еврото е необратимо, казва Драги.

Запазването на еврото е част от нашия мандат и за да го постигнем, ние сме много открити към всякакви мерки и нямаме табута, добавя той.

Драги припомня, че ЕЦБ, която председателства, е решила да свали основната си лихва на по-малко от 1%, тъй като инфлацията е близо до 2 %, каквато цел си е поставила институцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 комитата

    0 0 Отговор
    ИЗТЪРВАТ ЛИ ЕВРОТО ИЗМРЯХА ГЛАДНИ .... . СЪСИПАХА СВЕТА ДА ГО БОЗАЯТ .
  • 2 Любо Савов

    0 0 Отговор
    Точно така,но на там отиват.Как ще успеят да стабилизират Италия,Испания,Ирландия и другите изпаднали в тяхната ситуация,Гърция, да не говорим.Те винаги са били хитри византийците - няма да върнат и тези пари.А ние ще страдаме още дълго време,защото все сме послушни.