Last news in Fakti

27 Юли, 2012 14:05 964 3

70% от бизнеса против местене на администрацията

  • бтпп-
  • русе-
  • митничари-
  • преместване-
  • бизнес

Идеята за преместване на администрации и чиновници от столицата в провинцията не се нрави на голяма част от бизнеса у нас, показва анкета сред членовете на БТПП. Данните показват, че само 30,55% от одобряват идеята централата на Агенция „Митници“ да отиде в Русе, Управлението на туризма -  в Пловдив, а Агенцията по рибарство и аквакултури в Бургас. Аргументът им е, че така услугите ще се доближат до гражданите. Втората по сила причина за подкрепа е, че чрез децентрализацията ще се създадат нови работни места в регионите.

Двойно повече, 69,45 % не одобряват предложеното прехвърляне. Според тях това ще донесе повече разходи на бюджета и ще намали качеството на обслужването. 41% смятат, че разместването ще наруши работата на администрациите, а 30% са на мнение, че резултатът ще е влошено обслужване.

Анкетата на БТПП показва необходимост от въвеждане на електронни услуги. Ако се докаже ефективност, болшинството може и ще приемат идеята, твърдят от работодателската организация. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 XXX

    0 0 Отговор
    Абе ще се мести, не разбрахте ли? Служителите мрънкат, бизнеса не иска. Да, ама Бойко е казал "трябва да стане" и това е. /точка/ Не се ли отметне той, никой не може нищо да направи, колкото и да протестират хората! Грубата, но реална истина.
  • 2 Wunder

    0 0 Отговор
    Еми разбира се че ще се мести... То всичко е в тая София... затова провинцията запада, всичко е струпано в столицата нали трябва на "големите глави" всичко да им е на г.за... Краино време е всичко да се промени, даже и столицата трябва да се смени.....
  • 3 lupara

    0 0 Отговор
    kak da se izmesti...kak se pyska kokala eiii.kolko parichki ste se ottekat ot sofia i kolko kyfarcheta sas podaraci ste se prasnat iz stranata a taka vsichko si e centralizirano i nisto ne se gybi,vsichko si otiva na mjasto,razbira se che i biznesa njama da e dovolen