Last news in Fakti

27 Юли, 2012 20:43 1 905 4

Наши роби и в Бавария

  • работници-
  • берачи-
  • германия

Български строители от понеделник нощуват под открито небе в Бавария, биха тревога от профсъюза на заетите в този бранш. Кореспондентката на в. „Труд“ Берлин Ваня Енчева предава, че 20-те мъже трябвало да опразнят квартирите си в град Келхайм, след като работата приключила. Те обаче не могат да се приберат у дома, тъй като фирмата, за която работели, им плащала мизерни аванси и сега им дължи по близо 8000 евро на човек.

За прехраната на изпадналите в беда българи се грижат представители на профсъюзите.

Нашите били наети през април т.г. като бетонджии и заварчици при разширяването на сградата на професионалното училище в Келхайм. Възложител е местната община. Тя е сключила договор с фирмата "Шпренг", на която редовно били превеждани всички суми, включително и за положен труд. "Шпренг" обаче наела подизпълнител - "Ме-За-Строителна дейност" с управител Сами Мемиз. Тя пък наела българските работници. Собственикът обвинява нашите, че работили некачествено, а и се бил охарчил за издръжката им.

Още


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    0 0 Отговор
    подигравка......кога ли ще идат тука баварци да ни строят у4илищата...кофти ген е българския робски ген това го показва и доказват фактите и истроията..нема никви лъвове тука
  • 2 тъпако

    0 0 Отговор
    Няма нищо срамно в гурбетчийството. И никой отделен гражданин не може сам да се защити. Това е работа на Министерството на външните работи, профсъюзите, гражданското общество и международните организации.
    Кофтят ни наред из Европа, защото са свикнали че това е безнаказано. Ред е на ГО да реши кой по-точно от коя институция си го мести в другия крачол вместо да работи!!!
  • 3 098

    0 0 Отговор
    Я елате пиленца при батко
  • 4 ..........

    0 0 Отговор
    @098
    ..............за 2-3 евро на час.