Last news in Fakti

30 Юли, 2012 08:34 908 0

Юнкер: Еврозоната не се предава

  • жан-клод юнкер-
  • еврозона
Юнкер: Еврозоната не се предава - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Президентът на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер заяви, че Еврозоната е готова да реагира по принцип заедно с Европейската централна банка /ЕЦБ/ и да активира европейския фонд за финансово подпомагане.

Това той заяви в интервю за в. „Фигаро“.

"Достигнахме решаващ момент, но остава да се определи скоростта и степента. Ние ще действаме заедно с ЕЦБ, без да се засяга нейната независимост. Когато казвам "ние", имам предвид спасителния фонд, т.е. седемнадесетте правителства ", каза той.

А в днешния брой на в. „Зюддойче цайтунг“ Жан-Клод Юнкер заяви, че излизането на Гърция от Еврозоната не е част от неговите "работни хипотези", защото би имало "крайно негативни последици".

В същото време той припомня, че Атина трябва преди всичко да се спасява сама. "Не искам да омаловажавам проблемите създадени от Гърция. Гърция е задължена да постигне конкретни резултати", предупреди Юнкер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА