Last news in Fakti

13 Март, 2020 13:33 3 094

Вече няма нищо по-безопасно от това да отидеш на кариерен форум

  • национални дни на кариерата-
  • форум-
  • виртуални

На 24, 25 и 26 март ще се проведат първите изцяло виртуални „Национални дни на кариерата“

Вече няма нищо по-безопасно от това да отидеш на кариерен форум - 1

В момента, а и за неопределен период от време, няма как да се организират прояви с повече от 250 души на едно място. А нима е нужно и толкова да се събират, когато в риск е здравето на всеки един от нас? Предприемайки мерки да подсигурят безопасността на изложителите и участниците, организаторите на най-стария и най-мащабен кариререн форум у нас, измислиха как да останат все така полезни на търсещите и предлагащите работа при това при нулев риск от заразяване, не само с COVID-19, но и с евентуални други причинители на заразни болести.

Благодарение на бързата реакция на екипа на Джобтайгър, 19-ото издание на ежегодния форум „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ ще се състои в един напълно нов за събитието формат. От традиционни изложения, провеждани в седем български академични града, „Национални дни на кариерата“ 2020 ще се пренесе в безопасното пространство на виртуалния свят, елиминирайки всякаква нужда от физическо посещение. За да участват всички търсещи си нова работа или летен стаж, ще трябва само да си осигурят достъп до устройство, свързано с интернет в дните 24, 25 и 26 март от 11 до 17 ч. Събитието запазва изцяло безплатния си характер за кандидатите за обявените свободни позиции, като от тях се изисква единствено предварителна регистрация. В рамките на посочените часове кандидатите ще могат да разговарят онлайн с представителите по подбор на над 150 водещи компании у нас, опериращи във всички отрасли и предлагащи позиции за клоновете си в цялата страна. Събитието ще се осъществи в сътрудничество с водещите в технологичните разработки за виртуална кариерна платформа Brazen Technologies от САЩ. Това всъщност е едно вече изпитано партньорство, тъй като JobTiger е не само пионерът в организирането на кариерни форуми у нас, но и пионер в провеждането на виртуални такива – зад гърба си те вече имат осъществени 6 издания на „Виртуални дни на кариерата“.

Целта на най-стария кариерен форум у нас продължава да е същата - да подпомогне студенти и млади специалисти в търсенето им на нови възможности за професионална реализация, а на работодателите да даде възможност да се срещнат с амбициозни и талантливи кандидати за работа в компаниите им. Участието на фирмите в онлайн форума доказва волята на бизнеса да продължи да работи в нормален темп, създавайки възможности и решавайки проблеми на клиентите си вече по нов и безопасен начин.

Бизнесът не трябва да спира! Работата е необходимо да продължи, като използва виртуалните възможности и иновациите. През 2020 г. се сблъскваме с изпитания във всички сектори на бизнеса, но в същото време – откриваме нови възможности за развитие и утвърждаване на работата от вкъщи, участието онлайн и виртуалните формати на събития.

За събитието може да се регистрирате на http://national.careerdays.bg/

Студентите и младите специалисти е важно да разгледат фирмите - участници във всеки един от трите дни и да се регистрират само за дните, които участват компаниите, които ги интересуват.