Last news in Fakti

30 Март, 2020 11:12 1 337 2

Главболгарстрой Холдинг дари апаратура за диагностика на коронавирус на УМБАЛ „Пълмед“

  • главболгарстрой холдинг-
  • умбал пълмед-
  • пълмед

Резултатите от пробите се предоставят в рамките на 48 часа

Главболгарстрой Холдинг дари апаратура за диагностика на коронавирус на УМБАЛ „Пълмед“ - 1

Най-голямата строителна компания в България "Главболгарстрой Холдинг" направи дарение на пловдивската университеска болница „Пълмед“- автоматичен екстрактор за обработка на ДКЦ и РНК проби. Чрез нея медицинският комплекс ще гарантира по-бързата обработка на тестовете за covid-19 чрез PCR метод и съответно по-бързите резултати за пациентите и гражданите, които самостоятелно извършват тестване за наличие на инфекция.

„Пробовземането за диагностика за наличие на коронавирусна инфекция се осъществява извън лечебното заведение в обособено за целта място (кабината зад Аптека Пълмед) от 12:00 до 14:00 ч. всеки ден.

Резултатите от пробите се предоставят в рамките на 48 часа, в зависимост от натовареността на лабораторията. При необходимост часовете за пробовзимане, ще бъдат увеличени“, коментира д-р Димитър Димитров, управител на УМБАЛ „Пълмед“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Взе да ги човърка мозъка

    2 1 Отговор
    И личната фирма на Бойко Борисов, се отчита с ялови подаръци, на фона на откраднатите ,тук трябва да даряват милиарди.
    Тук с вино карат воденицата,а жените са лозя не брани...
  • 2 Българската държава

    2 1 Отговор
    "дарява" милиарди от нашите данъци, но никой не й благодари. Защо такава неблагодарност?