Last news in Fakti

13 Май, 2020 19:14 1 872 3

Газът поевтинява със задна дата

  • кевр-
  • газ-
  • поевтиняване

Това се отнася за последните три месеца на 2019 година

Газът поевтинява със задна дата - 1
Снимка: БГНЕС

Газът поевтинява със задна дата за последните три месеца на миналата година. Енергийният регулатор реши, че намалението за октомври трябва да е с 22 процента, за ноември - с 14 на сто, а за декември - с 10 процента.

Цените се определят за изминали периоди заради промяната в споразумението между "Булгаргаз" и "Газпром", което освен променено ценообразуване предвижда и връщане на суми за синьо гориво, съобщава БНР.

Следващата седмица ще бъдат определени и цените за първите три месеца на тази година. След това ще бъде решено с колко ще поевтинее топлоенергията за целия период от август миналата до март тази година и с какви суми трябва да бъдат компенсирани потребителите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онзи

    10 1 Отговор
    Това,че ще поевтинее със задна дата,не му пречи да поскъпне.
  • 2 Мдаа

    1 1 Отговор
    Мноо лоши тея от ЕС, ко ша иде кочината?
  • 3 Защо

    5 0 Отговор
    Добре, че е ЕС! Ако не бяха те, Русия още щеше да ни скубе с най-високите цени в цяла Евразия.
    Но така е, нали са ни братушки. Цакаха ни по братски.