Last news in Fakti

2 Септември, 2012 17:04 7 554 6

7000 евро за работно място в Сърбия

  • сърбия-
  • евро-
  • подкуп

Пазарът на труда в съседна Сърбия е обхванат от тежка корупция. Работните места се търгуват между 1000 и 7000 евро.

Продажбата на трудовите книжки върви във всички сектори на икономиката - в общинската администрация, в държавните предприятия, в полицията. На челно място по корупционни схеми за назначаване на работа са здравния и образователния сектор, се казва в изследване на "Магазинпрес". В разследването се разказва подробно как учителката Нада К. в продължение на десет години е била без работа до момента, когато баща й не е продал нива, за да даде подкуп "на когото трябва в Белград, за да бъде назначена". Според изследването всички конкурси и събеседвания са "фиктивни и фалшиви", защото назначаваното става по добре отработена корупционна схема.

Председателят на Учителския форум от Белград Миодраг Шокич съобщи, че в образователната система се назначават хора срещу 7000 евро. Според него директорите в училищата масово крият свободните работни места, за да може да назначават когото си поискат. Той определя положението като "тревожно". Ако нямате между 1000 и 7000 евро трудно ще получите трудова книжка, се казва в края на изследването на седмичното издание. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил

    0 1 Отговор
    ... дали сръбско или българско или румънско ... нещата са почти единтични ... въпросът е, че там паричната единица е евро.

    Коментиран от #3

  • 2 Гоцо

    0 0 Отговор
    Хаааааааа, да бе! Понеже в родна България не е така- полиция, пожарна, държавни службици разни....
  • 3 Съни Миланов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кирил":

    Идентични ! И никъде не е евро в цитираните от теб държави .
  • 4 .................................

    0 0 Отговор
    Поредната платена статия за да се оплюват държавите които не са в ЕС! Пречи им че Сърбия не се излъга да им влезе в гадния масонски глобализиран ЕС и сега имлепват етикет че били корумпирана страна! Даже самото заглавие е лъжа, тъй като е Сърбия ЕВРО НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА!

    Коментиран от #6

  • 5 капитен

    0 0 Отговор
    ха така подсетете и нашите чиновници да искат по 7000 хиляди евро.
  • 6 ДО КИК4О

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от ".................................":

    Ти пък кво каза евро в сърбия Euro не се използвало абе то в авганистан ползват евро пък в сърбия ... :)))