Last news in Fakti

28 Май, 2020 15:41 3 606 1

Авиопревозвач откри нова база

  • wizz air-
  • база-
  • кипър-
  • ларнака-
  • откриване

Wizz Air с нова база в Ларнака

Авиопревозвач откри нова база - 1
Снимка: М. Богданова ©

Нискотарифният авиопревозвач Wizz Air откри своята 28-ма база. В Ларнака тя ще базира през юли 2 броя самолети тип Airbus A320. От кипърския град Ларнака ще бъдат реализирани и полети по десет нови маршрута до шест страни от юли 2020 г. Местата по тях са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или в приложението на авиокомпанията на цени от само 24.99 EUR.

Историята на Wizz Air в Кипър започва през декември 2010 г. Само през 2019 г. авиокомпанията е превозила над 800 000 пътници до и от Кипър. Ларнака ще стане 28-ата база на Wizz Air. Като част от разширяването си авиокомпанията ще продължи да увеличава своите операции в Кипър, за да предостави на клиентите все повече възможности за пътуване. Откриването на базата в Ларнака ще създаде над 100 нови постоянни работни места в авиокомпанията и допълнителни работни позиции в свързаните отрасли. С двата нови самолета Airbus A320, които ще бъдат базирани в града, ще се извършват редовни полети по 10 нови маршрута до: Атина, Солун, Билунд, Копенхаген, Дортмунд, Меминген, Карлсруе/Баден-Баден, Сучава, Турку, Вроцлав, с общо един милион места в продажба от Ларнака през 2020 г. Това разширяване на мрежата на авиокомпанията ще подкрепи икономиката на Кипър и ще свърже острова с нови и вълнуващи дестинации.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кипър е руски

    8 0 Отговор
    Както и в БГ, като фалираш държавния превозвач идват нискотарифките.