Last news in Fakti

19 Септември, 2012 17:24 1 812 1

"Хармони 2012" плати за ОЦК - Кърджали

  • оцк кърджали

Фирма "Хармони 2012" стана действителен собственик на част от Оловно-цинковия комбинат в Кърджали, след като днес следобед е внесла парите за покупката по специалната сметка на частния съдебен изпълнител.

На 14 септември т.г. фирмата спечели търга за цинковия завод като предложи най-високата цена от 8 600 000 лева. Срокът за внасянето на парите по закон е една седмица, посочи съдебният изпълнител Росен Сираков, който проведе публичната продан по иска на Първа инвестиционна банка.

Предстоят още 5 подобни продажби на активи на металургичното предприятие, търговете са насрочени за 18 октомври. Общата сума възлиза на 5 076 588 лева.

Едноличен собственик на капитала на "Хармони 2012" ЕООД е чуждестранното юридическо лице "Хармони Холдингс Лимитид", което е регистрирано в Британските вирджински острови, които са офшорна зона. Интересен факт е, че дружеството е учредено на 2 май 2012 година, момент, в който вече беше ясно, че ще се върви към продажба на ОЦК - Кърджали.

Дружеството може да емитира максимум 10 000 акции на стойност 1 щатски долар, а секретар на дружеството е друга фирма, регистрирана в Кипър. На 1 юни изпълнителен директор на офшорното дружество става Лениа Пападопулу, който е подписал решението за учредяване на българското дружество на 12 юни.

Управител на "Хармони 2012" ЕООД е 31-годишният Илиян Цанов, а дружеството е регистрирано на адрес в центъра на София с предмет на дейност "производствена дейност, вътрешна и външна търговия, комисионна, спедиционна, складова, лизингова, търговско представителство и посредничество, сделки с интелектуална собственост, изграждане и търговия с недвижими имоти, консултантска и всяка друга търговска дейност незабранена от закона" и капитал от 5000 лева. Актуалният му учредителен акт е обявен в Търговския регистър на 16 юли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наш

    2 0 Отговор
    това със офшорките ние ясно -наши откраднати кинти минали през плажовете на островите и пак тука със друг собственик....това се прави от 20 години по нашите земи ---къде е ЯНЕТО да изкаже мнение