Last news in Fakti

26 Септември, 2012 09:23 1 146 0

ГЕРБ и БСП се спречкаха за пенсиите

  • герб-
  • бсп-
  • димитър главчев-
  • емилия масларова-
  • пенсии
ГЕРБ и БСП се спречкаха за пенсиите - 1
Димитър Главчев

Увеличаването на доходите вече ще стане наш приоритет, обяви в студиото на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев.


Той потвърди, че през 2013 година пенсиите със сигурност ще се увеличат, най-вероятно през април, но управляващите ще търсят начини това да стане и по-скоро. Главчев аргументира тази възможност с по-добрата събираемост и по-големите приходи в държавната хазна през тази  година. Депутатът увери, че ръстът на доходите не е предизборен ход.

В студиото на Нова бе и депутатът от Коалиция за България Емилия Масларова, която по време на разговора коментира: "Всеки идва на власт, за да направи нещо по-добро. Важни са политиките, през целия период на криза трябва да се гледа с две очи."

Няколко предложения за внасяне в парламента подготвят депутати от БСП, които се занимават със социалната политика“, обясни Масларова, която е бивш министър на труда и социалната политика от правителството на Тройната коалиция. Едното предвижда да се дава бонус за всяка година трудов стаж над пенсионната възраст, а другото – да се вдигне максималният осигурителен доход. Предлагат се и промени в Кодекса за социално осигуряване, свързани с даване на пенсия на хора, които са без работа 24 месеца преди навършване на необходимата възраст.

В самото начало бяха поети два ангажимента от управляващите, напомни Масларова: да се увеличат вдовишките надбавки и пенсиите на хората над 70 години. Второто не се случи.
Данъците са се увеличили, цялата криза се стовари върху социалната сфера със замразяването на доходите и ръста на инфлацията и цените.

„Всичко е въпрос на приоритети. При нашето управление само коледните добавки, които сме давали през четирите години, са някъде около 800 млн. лева“, завърши Масларова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА