Last news in Fakti

12 Юли, 2020 16:10 3 308 18

Наемат къщи за гости, но само за уикенда

  • къщи за гости-
  • туристи

Тази година да не забравяме, че част от отпуските - платени и неплатени, бяха консумирани, припомни Драганов

Наемат къщи за гости, но само за уикенда - 1
Кадър Нова тв

Тази година българите залагат на къщите за гости, наети за уикенда. Въпреки кризата, не сме спрели да пътуваме, но го правим предимно вътре в страната. Според данните 3 милиона и 200 хиляди българи пътуват интензивно почти всеки уикенд.

„Имаме едно голямо изоставане по отношение на международните пристигания, но нямаме някакво особено изоставане в последния месец по отношение на вътрешния туризъм”, заяви пред Нова тв директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румин Драганов.

По думите му разликата, ще дойде не от количеството почиващи българи в България, а от продължителността на самото пътуване.

„Идват главно за уикенда. Тази година да не забравяме, че част от отпуските - платени и неплатени, бяха консумирани”, обясни той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    20 10 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Според данните 3 милиона и 200 хиляди българи пътуват интензивно почти всеки уикенд !!!!!!!!!!!!!!
    Бедния огрухан български народ според твърденията на форумната агитка !!!!! Това с ПОВЕЧЕ от броя работещи на договор , повече даже от въобще хората в трудоспособна възраст !! Тоест бедните български пенсионери имат пари да пътуват и наемат къщи за гости !!! Хахахахах !! Отидоха опорките на плювачите !!

    Коментиран от #2, #11

  • 2 радев

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Ами работим бе мозък и трябва да почиваме.Не да фантазираме за Тесла!

    Коментиран от #6

  • 3 Вбем сесерем

    9 2 Отговор
    Ангелова ли така ви каза!?!?

    Коментиран от #7, #8

  • 4 ЕСГРОН

    12 3 Отговор
    Има ли толкова останали хора в България? Или ги броим на отиване и после на врущане

    Коментиран от #9

  • 5 Софянец

    6 3 Отговор
    Абе вие добре ли сте.
  • 6 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "радев":

    Ма разбира се , ти сега точно от къща за гости пишеш , хахахах !!! Аааа извинявай , ти си имал предвид , че "работиш" за опорките дето ги споменах , хахахах !!

    Коментиран от #10

  • 7 гост

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "Вбем сесерем":

    Ами не , казват го данъчните на основа на платените данъци за нощувки !!! Което значи , че са поне 30% ПОВЕЧЕ !!!! Да не кажа 50 !!! Щото поне толкова са скрити и не са отчетени !!!
  • 8 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Вбем сесерем":

    И това са САМО за България !!! Тия дето отиват в Турция и Гърция отделно !!!! Тия дето летят още по-далече , още по-отделно !!
  • 9 гост

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "ЕСГРОН":

    Не , броим ги по брой нощувки !! Или искаш да кажеш , че си плащат за двама , щото парите ги бият през ръцете или лудите собственици на къщи отчитат двойни нощувки , щото мнооого искат да платят двойни данъци , хахах !!
  • 10 радев

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    От басеин в с.Чифлик ти пиша.Отпуските ги използвахме когато бяхме затворени март и април.Остават събота и неделя.
  • 11 радев

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    В моето семейство сме четирима но работим двама и две деца.Усети ли разликата? Двама работещи четирима почиващи!А ти работи имаш да спестяваш за Тесла!

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "радев":

    Е и ?? Какво доказваш с това, че сте четирима , ако ти вярвам де ?? Че работещите могат да плащат за двама !!! Което как се връзва пак с опорките за бедните работещи !!! И даже така да е пак са милион и шесттотин хиляди САМО в България почиващи , което пак е колкото целия брой работещи на трудов договор !!! А стотиците хиляди , дето задръстват границите и летищата и плащат почти двойно на тия в България ?? Пак са бедни , а ?? Хахахха !!

    Коментиран от #13

  • 13 радев

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Кой ти е казал че аме бедни? Кой го твърди това? Работим имаме добри доходи .Почиваме когато можем.За работещите бедни говориш сигурно.Работещите на трудов договор са над 2млн.

    Коментиран от #15

  • 14 Патето яки

    2 0 Отговор
    Каскет оти си траеш за парите за тези уж къщи за гости.
  • 15 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "радев":

    Ама да бе , никой не бил казал , само под всяка статия се плюнчите за "най-бедните в Европа " , заплати по 600-700 лева и т.н. !!! Кога видите някой с такава заплата да е всеки уикенд на "къща за гости" , елате да се обадите , даже с два пъти по толкова не става ! Да не казвам , че даже в западни държави малко си го позволяват !!

    Коментиран от #16

  • 16 радев

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Най бедни сме в Европа!Как ще сравняваш заплатите у нас с тези в Европа?За уикенда пътува средната класа.Всеки се съобразява с доходите си.
    Бедни сме за Тесла.Затова караме евтини коли.

    Коментиран от #17

  • 17 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #16 от "радев":

    И кой е виновен за това ?? Кой "гради социализъма" с братския съветски народ , докато дори съседна Гърция от по-бедна от България преди войната стана 5 пъти по-богата ?? Или смяташ , че някой ще те чака , щото ти сега си се сетил ,че си най-бедния в Европа ?? Или някой е длъжен да ти подарява нещо ??? А че Европа е клуба на най-богатите държави в света , тоест да си дори най-бедния в него е повече от 80% от другите държави , включително любимата ви Путинландия ??? Като ти харесва , отивай в нея , какво дириш тука ?? Както виждаш 3 милиона и двеста хиляди ПОНЕ не са съгласни с твоите измишльотини !!!

    Коментиран от #18

  • 18 радев

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Ти си нередовен чесно!Какво да ни подаряват какъв социализъм и Путиландия?Ти си изперкал!Или си сляп и не виждаш как живее народа!Не търся да има съгласни с мен 3 200 000.Карам си живота както на мен ми харесва!