Last news in Fakti

14 Юли, 2020 13:08 2 098 10

Заведенията: Искаме нормална бизнес среда

  • заведения-
  • бизнес среда

В този труден момент ние се борим за правата на нашите колеги, служители и техните семейства, пише в позицията им

Заведенията: Искаме нормална бизнес среда - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

България, Европа и целият свят се намират в непозната за последните години здравна и икономическа криза. Животът ни е изпълнен с множество неизвестни и за съжаление трудно можем да контролираме процесите, в които сме въвлечени. Всеки от нас е притеснен за собственото си здраве и това на своите близки. Работодателите се борят да спасят бизнеса си и дохода на своите служител. В тази извънредна обстановка е много важно да запазим хладнокръвие и да бъдем единни, за да преминем през изпитанията възможно най-бързо и безболезнено. Това се казва в позиция на сдружението на заведенията в България.

"Затова, като браншови организации, които се грижат за много сериозна част от заетите в българската икономика, си позволяваме да призовем за балансиране на страстите и действия в интерес на всички ни.

Ситуацията е трудна и е нормално множеството въпросителни, пред които сме изправени, да събудят справедливо недоволство и гражданска енергия. За всички ни обаче е важно те да бъдат насочени градивно към решаване на общите ни проблеми и стабилизиране на държавата.

В този труден момент ние се борим за правата на нашите колеги, служители и техните семейства. Ние също не сме напълно удовлетворени от постигнатите резултати, но приемаме и малките успехи, защото те показват, че с държавата има диалог и желание за подкрепа.

Затова и сме разтревожени от противопоставянето, което се създава в обществото ни през последните дни. Многократно сме заявявали, че нямаме политически амбиции и пристрастия. За нас е важно единствено гарантирането на нормална бизнес среда, която да позволи на всички предприемачи да създават добавена стойност към българската икономика.

Нашият бранш беше затворен месеци наред! Колегите ни от нощните заведения все още не могат спокойно да направят планове за рестартиране на дейността си. Напрежението сред нашите служители също е много сериозно и голяма част от тях са на протестите", заявяват от сдружението.

"Ние вярваме, че именно в такива тежки моменти трябва са прояви смелост и да си помогнем сами. Да отстояваме правата си и да защитаваме интересите си. Както го правят и хилядите, които са по площадите! Но също така вярваме, че това трябва да бъде сблъсък на идеи и отбрана на каузи. А не целенасочено търсене на конфронтация!

Затова призоваваме всички институции, партии и гражданското общество да защитят правата на българите без да влизат в излишна конфронтация. В момента нямаме нужда от битка граждани срещу граждани, народ срещу народ, хора срещу хора.

Всички ние се борим за по-добри условия на труд, за правото да отглеждаме децата си в демократична и правова държава, за справедливост. Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България призовават да отстояваме тези си права без насилие и език на омразата. Защото живеем и съществуваме заедно! Защото днес ще мине, но утре пак ще бъдем заедно", се казва още в позицията им.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сбирайте ги по-нагъсто

    9 2 Отговор
    Да се пренася вируса, що е да мре, да мре- що е да живее, да живее! Дано и лекарство да не се намери, че който му е писано, "пътя и да го няма"!

    Коментиран от #7

  • 2 Бени

    10 3 Отговор
    Май и вие се продадохте за нищо.
  • 3 Няма

    19 1 Отговор
    какво да искате , при това хората живеят в несигурен период , голяма част са без работа , други се борят за бизнеса си , така , че не им е хич до кръчми и щракане с пръсти !
  • 4 мизерни порциии

    15 2 Отговор
    Като искате, сваляйте цените, мишки.
  • 5 рестарт и после ТКЗС

    12 0 Отговор
    Всеки бизнес в Кочината е незаконен, само измамници грабят народа.
  • 6 Последния Софиянец

    14 0 Отговор
    Този нашия шеф на ресторантьорите ще го обесим за мазната плитка.Предател.
  • 7 Ееее

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сбирайте ги по-нагъсто":

    Проблема е че като измрът много хора,тоя бизнес няма да има на кого да продава,което значи че бизнеса им в неизбежен фалит.
  • 8 Йозеф

    9 1 Отговор
    И аз искам хубаво обслужване, добра кухня и сочни порции, ама няма.
  • 9 ЧЕКМЕДЖЕТО НА МАФИЯТА

    6 0 Отговор
    АМИ КАТО ИСКАТЕ ОТИВАЙТЕ ПРЕД МС ДА СВОЛИТЕ МУТРАКА МАФИОТ ЗА ДА ЖИВНЕТЕ.
  • 10 КЪРЛЕЖИ НЕНАЯЛИ СЕ

    0 0 Отговор
    ЧАКАЙТЕ СРЕДАТА НА БАНИЦАТА ПАРАЗИТИ ДОЛНИ ! КРАДЦИ СКАПАНИ !