Last news in Fakti

9 Октомври, 2012 14:08 1 262 1

Увеличават порциона на полицаите

  • увеличават-
  • порцион-
  • полицаи-
  • мвр-
  • синдикати

Ръководството на МВР и синдикалните организации се споразумяха за увеличаване на порциона. Всеки месец ваучери за храна ще получават служителите, които работят на 12 и 24-часови смени.

На извънредно заседание на Съвета за социално партньорство бяха обсъдени направените от синдикалните организации предложения за увеличение на възнагражденията на служителите.
Беше постигнато консенсусно решение за повишаване на размера на левовата равностойност на храната съгласно чл.204, ал.1 от Закона за МВР. Предвижда се средствата за това да дойдат от икономии в рамките на бюджета на министерството.
Припомняме, че през 2011 година т.нар. порцион беше увеличен с 30 лева. От май тази година с 5% нарасна заплащането на служителите, работещи по трудови договори. От този месец се дава възможност на около 30 хиляди души от системата на МВР, които работят на 12 и 24-часови смени, да получават всеки месец ваучери за храна на стойност около 40 лв.
Направените стъпки са в резултат на последователната политика на ръководството на Министерството на вътрешните работи за увеличаване на възнагражденията на служителите и подобряване на условията на труд, съобщиха от МВР.
На днешното заседание на съвета за социално партньорство присъстваха представители на всичките 6 синдикални организации в МВР.
Официално беше съобщено, че с писмо на министъра на основание на чл.41 от Споразумение №I-26425 от 17 септември 2011г. с едномесечно предизвестие се прекратява споразумението между ръководството на МВР и Синдикалната федерация на служителите в МВР.
Сътрудничеството с останалите синдикални организации ще продължи в рамките на Съвета за социално партньорство. От началото на 2011 г. до сега ръководството на министерството е провело поредица от двустранни  и многостранни срещи, над 10 заседания на Съвета за социално партньорство - редовни и извънредни.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 maikati

    0 0 Отговор
    Съществително нарицателно име, мъжки род, тип 7

    Значението на думата все още не е въведено. Можете да го добавите, както и да попълните част от останалата липсваща информация, като щракнете на редактиране.