21 Ноември, 2012 15:01 3 169 0

25 компании участват в „Дни на кариерата”

  • дни на кариерата-
  • jobtiger-
  • унсс
25 компании участват в „Дни на кариерата” - 1
Снимки: М. Богданова ©

 

Двадесет и пет компании представят дейността си и своите свободни работни и стажантски позиции в „Дни на кариерата”, които се провеждат днес в УНСС в столицата. Посетителите имат възможност да научат повече за различните креативни практики при намирането на нова работа и възможностите за кариерно развитие, в рамките на безплатните семинари по време на събитието.

„Какво прави държавата за вас? Освен националното финансиране и възможността да подпомага университетите чрез Министерство на образованието се грижим и за кариерата ви. Възможностите на държавния бюджет и ОПЧР са в няколко насоки – стажуване, кариерно професионално ориентиране, адаптиране на програмите в университетите така че те да са адекватни на бизнеса, възможност за ученически и студентски практики”, каза по време на официалното откриване Зорница Русинова, заместиник-министъра на МТСП. Тя допълни, че до момента над 35 000 студенти са получавали евростипендии. За следващите две години от министерството са осигурили над 33 000 студенти, които имат успех над 4, да се класират и да получават евростипендии. Осигурени са възможности за специални стипендии, които ще бъдат за постижения в съответните области, в които учат.

„Разполагаме със силни експерти, които могат да дадат професионална насоченост във вашето развитие. Откриваме 10 кариерни центрове, които трябва да започнат да работят до средата на 2013 г. Те са предназначени да подпомагат хората, които желаят да се развиват извън образователната система като отново предлагат възможности за по-висока трудова реализация и за ново и по-високо образование”, обясни Камелия Лозанова, изпълнителния директор на Агенция по заетостта.

„Изпреварваме Румъния в много отношения. Вижда се светлина в тунела, но не забравяйте, че кризата дори да отмине в световен мащаб, ние нямаме критичната маса да самосъздадем свои собствен импулс. Затова не пренебрегвайте това, което държавната администрация прави. Голяма част от събитията през следващите години у нас ще бъдат насочени именно към израждане на инфраструктура и усилие младите хора и българските капитали да останат в България. Да се изграждат тук и да се експортират навън в един завършен и по-изграден вид”, обясни Петко Димитров, заместник-председателя на управителния съвет на Конфедерацията на Работодателите и Индустриалците в България.

Специализираните „Дни на кариерата” са последни за годината и са част от най-големия кариерен форум в България - „Национални дни на кариерата”, организиран от JobTiger във всички големи академични центрове в страната, както и част от цялостната политика и отговорност на компанията към пазара на труда в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА