Last news in Fakti

10 Януари, 2013 11:02 6 859 3

София Мел ЕАД се преименува в ГудМилс България ЕАД

  • софия мел-
  • гудмилс българия-
  • мелница

Всеки трети домашно приготвен хляб или сладкиш в България се прави с брашно от марката София Мел

София Мел ЕАД, една от най-големите и модерни мелници на Балканския полуостров, вече е с ново корпоративно име - ГудМилс България ЕАД, което съответства изцяло на името на едноличния досегашен и настоящ собственик на мелницата - ГудМилс Група (GoodMills Group). Това съобщиха от пресслужбата на компанията.

- Мелницата на GoodMills България в София има годишен капацитет от 240 000 тона преработено зърно.

- Фабриката GoodMills в Букурещ (Румъния) произвежда 80 млн. хлебчета годишно за бургерите, продавани от McDonalds в Централна и Източна Европа.

- Мелницата на GoodMills в Litoměřice (Чехия) е най-старата и смила първите зърна още през далечната 1856 година.

- Мелниците GoodMills в Полша имат най-висока ефективност в Групата: годишно на служител се падат по 3 300 тона брашно.

- Müller’s Mühle мелницата на GoodMills в Манхайм (Германия) е водещ производител на ориз и бобови култури.

- Мелниците на GoodMills в Манхайм (Германия) и Грац (Австрия) произвеждат над 200 000 тона твърда пшеница, което се равнява на повече от 400 млн. опаковки макарони.

- 100% органичната мелница на GoodMills в Rannersdorf (Австрия) е лидер в пазара на био брашно.

- Двете най-нови мелници на GoodMills Magyarország в Унгария са оборудвани с най-модерните мощности в цялата GoodMills Група.

Една от най-важните задачи на GoodMills Group е чрез новото име да запази историята и традициите на всеки пазар, като ги обогати с нови и модерни подходи на управление на производството и отношение към клиентите. Като част от голямото международно семейство, ГудМилс България ще работи още по-усилено за постигане на най-високи стандарти във всяко едно отношение в мелничарската промишленост. За клиентите това означава сигурност в производствения капацитет, използване на най-добро зърно и постоянно най-високо качество на брашната, финансова стабилност, прилагане на международно ноу-хау, създаване на продукти „по мярка”, логистична и технологична помощ.

Централата на GoodMills Group се намира във Виена. Компанията обединява 29 мелници в седем държави – Германия, Австрия, Чехия, Полша, Румъния, Унгария, България. С годишен обем на преработено зърно от над 3 млн. тона и 1 млрд. евро оборот, дружеството се нарежда сред четирите най-големи производители на брашно в света. Общо 2750 служители и работници създават най-качествена продукция, която е гаранция за доволни клиенти.

ГудМилс България е лидер на пазара на брашно в България. Търговската марка „София Мел”, която се ползва с изключителна популярност както сред индустриалните производители на хляб и тестени изделия, така и сред крайните потребители и домакинства, се запазва, така че корпоративните и директните клиенти няма да забележат визуална промяна в познатите до сега продуктови опаковки.

Продуктите с марка „София Мел” са синоним на най-високо качество. Собствена модерно оборудвана лаборатория окачествява приеманото зърно, произвежданите млевни продукти и готовите брашна, което гарантира постоянно качество, съобразено с националните и европейски изисквания. Мелницата разполага с компютърна система за контрол на рандемана, която сигнализира при промяна на някой от параметрите на технологичния режим по време на обработката на зърното.

ГудМилс България е разположена на площ от 50 000 кв.м., почти в сърцето на София. Технологията и оборудването са изцяло на швейцарската фирма „Бюлер”. Мелницата има три независими линии за смилане с обща производителност 750 тона зърно на денонощие. В комплекса има бетонов силоз за зърно с вместимост 40 000 тона, бетонов силоз за млевни продукти с вместимост 11 000 тона и склад за готови продукти с площ 4 000 кв.м. Компанията има собствена развита инфраструктура, която включва всички необходими за дейността помощни съоръжения и сгради. Изградени са над 1 000 метра асфалтирани пътища и 1 400 метра собствени ж.п. коловози. ГудМилс България е единствената мелница в страната, която притежава два локомотива. С пряка железопътна връзка продукцията заминава по линиите към Лом, Русе, Варна и Бургас, както и други градове в страната и чужбина. В мелницата и офиса са заети над 100 служители и работници.

Пакетирането по 1 и 2 кг. се извършва от две автоматизирани поточни линии, окомплектовани с високопроизводителни пакетажни машини Bosch, които формират книжния пакет и дозират необходимото количество брашно с производителност 100 пакета в минута. Пакетирането в торби от 25 кг.(по желание на клиента - 50 кг.) се осъществява от две поточни линии. Пакетирането се извършва от електронни пълначни машини за вентилни торби. Чрез автоматични палетизатори готовите торби се подреждат на европалети. Предприятието разполага с линия за гранулиране на трици и линия за пакетиране на меки трици в чували.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дяо йоцо

    1 0 Отговор
    Дано поне да има хляб ако не друго.
  • 2 СССР

    0 0 Отговор
    от давна ви взеха и хляба няма хляб само си мислиш че има това което ти го пробутват за хляб само изглежда на хляб защо не иследвате брашното за да разберете какво съдържа то и от какво се прави хляба имало е някога истински хляб от истинско и качествено брашно сега има само консерванти сгъстители боя есенции малко долнопробно брашно сол и вода
  • 3 Крум Янкулов

    0 0 Отговор
    Не можах да видя надписа "платен репортаж" в някой ъгъл!!!!