Last news in Fakti

15 Януари, 2013 19:03 1 091 1

Плевнелиев: Няма лесно и бързо решение за ВМЗ-Сопот

  • вмз-сопот-
  • росен плевнелиев

„И правителството, и работодателските и профъсюзните организации със сигурност ще търсят спешно решение на въпроса. Когато едно предприятие е потънало в дългове, няма лесно и бързо решение. Но съм убеден съм, че ще бъде намерено правилното решение”. Това каза президентът Росен Плевнелиев на въпрос за проблемите във ВМЗ- Сопот.
На въпрос за приватизацията на дружеството държавният глава каза, че не е запознат с детайлите и състоянието на дружеството. „Отдавна е трябвало да се обърне внимание на това дружество и да се търсят адекватни решения”, допълни той.
В понеделник Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) прекрати процедурата за приватизация на ВМЗ-Сопот. Причината беще, че единственият кандидат "Емко" ЕООД внесе обвързващата оферта за завода, но не внесе нужния депозит от 3 милиона евро.
Според министър-председателя настоящата ситуация ще наложи съкращаването на 700-800 служители на ВМЗ-Сопот, за да може дружеството да бъде приватизирано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gnida

    1 0 Отговор
    Дано предприятието да си стъпи на краката.Като гледам по новините как работниците плачат по телевизията и никой не прави нищо ми става ясно . че на никой от политик не му пука за хората.