21 Април, 2021 23:22 1 876 5

Планов ремонт на Пети блок в Козлодуй

  • аец козлодуй-
  • ремонт

Всички мероприятия се провеждат в съответствие с лицензионните задължения

Планов ремонт на Пети блок в Козлодуй - 1
Снимка: БГНЕС

В АЕЦ „Козлодуй” започна плановият годишен ремонт на пети блок на атомната централа.

На блока ще бъде извършено презареждане на реактора за следващата горивна кампания и дейности, свързани с безопасността и с дългосрочната експлоатация на ядреното съоръжение. Планирано е изпълнение на превантивно техническо обслужване и ремонт, функционални изпитания и проверки, специализирани инспекции и експлоатационен безразрушителен контрол.

Всички мероприятия се провеждат в съответствие с лицензионните задължения, изискванията на технологичния регламент за безопасна експлоатация и заводските изисквания.

В атомната централа е създадена необходимата организация за стриктно прилагане на въведените мерки за ограничаване на разпространението на Covid-19, за да бъде опазено здравето на работещите и да бъде осигурено изпълнението на предвидените дейности.

Планира се годишният ремонт на пети блок да продължи до края на месец май.

Шести блок на АЕЦ „Козлодуй” работи в съответствие с планирания график за електропроизводство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 12 Отговор
    Тoзи тип рeaктoр ce cпирa зa дa ce прeзaрeди...Тe ca ocтaряли oщe при cъздaвaнeтo cи кaтo тeхнoлoгия, нo нe e имaлo избoр зa нac. Рeaктoритe пo cвeтa oтдaвнa ca c нeпрeкъcнaт цикъл нa рaбoтa. Cъc cъщия уcпeх мoжeшe дa зaкупим и пaрни лoкoмoтиви „чeтвъртo пoкoлeниe”.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 ТаУмВзе

    1 3 Отговор
    Ще е интересно, ако не се взривим. Иначе с Кражбите ще си купи и другите Уж избори. Кое? Бухаахх
  • 3 Аферим

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Гоуем специалист си!!!
    А от "модулните" реактори искаш ли ? 🎃
  • 4 Никой

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    "Специалисте" ... Ректорите ,дето могат да се презареждат по време на работа са РБМК - предишното поколение. Там нивото на безопасност е в пъти по ниско с сравнение с ВВР-а , а дозовото натоварване (радиацията казано на прост език за прости Ора) за персонала и съответно за околната среда е много по-голямо. Айде малко...
  • 5 Хо хо хо

    0 0 Отговор
    Американското ядрено гориво е произведено по друг стандарт и с различни характеристики от руското.Използването на американско ядрено гориво в руски реяктори ще доведе до необратими последици за Аец Козлодуй за които България няма капацитета да се справи.