Last news in Fakti

21 Януари, 2013 17:19 1 325 0

Не са раздавани бонуси

  • бонус-
  • коледа

Във връзка с информацията, че служители на четири министерства са получили бонуси, чийто общ размер са 17.5 млн. лв., и от четирите ведомства съобщиха, че коледни премии на техни служители не са били раздавани. Информацията дойде от „Движение България на гражданите”.

„МРРБ не е раздавало 13-та работна заплата или бонуси в края на 2012 г. В резултат на постъпило по Закона за достъп до обществена информация питане от Движение „България на гражданите“ на 04.12.2012 г. МРРБ е отговорило на поставени въпроси за общ брой служители, размера на средната брутна заплата в министерството и второстепенните разпоредители, най-ниското и най-високото брутно месечно възнаграждение в тях. Политическият кабинет също не е получавал 13-та работна заплата или бонуси” се казва в прессъобщение на ведомството изпратено до медиите.

„Министерство на земеделието и храните не е изплащало бонуси или други допълнителни възнаграждения върху заплатите на служителите през 2012 г. Разпространената в медиите информация за това не отговаря на истината.”, пише в съобщение на Министерство на земеделието и храните.

„През 2012 г. служителите на МТСП и на Второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към министерството не са получавали коледни бонуси или други допълнителни възнаграждения. Припомняме, че през юни 2012 г. с Постановление на Министерски съвет №136 от 29.06.2012 беше извършена промяна в бюджета, като бяха увеличени с 4.272 млн. лв. разходите за заплати, други възнаграждения и осигуровки за сметка на други разходи на служителите от системата на МТСП. Средствата бяха насочени за увеличение на трудовите възнаграждения на социалните работници в Агенцията за социално подпомагане с до 20%, считано от 1 юли 2012 г., предвид изоставането спрямо други възнаграждения” поясняват от пресцентъра на Министерство на труда и социалната политика.

На извънредна пресконференция министърът на здравеопазването, Десислава Атанасова заяви: „Откакто аз съм министър никой в министерството не е взимал бонуси и допълнително материално стимулиране. Това, което правят няколко месеца преди изборите, е абсолютна лъжа”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА