Last news in Fakti

3 Май, 2021 10:21 4 038 2

Държава съкрати 90% от туроператорите

  • кувейт-
  • туризъм-
  • служители-
  • съкратени-
  • коронавирус-
  • пандемия

Над 330 млн. USD са загубите в сектора в Кувейт

Държава съкрати 90% от туроператорите - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Загуби в размер на най-малко 330 млн. USD претърпява секторът на туроператорите в Кувейт. „Кризата в сегмента се изостря, а ситуацията продължава да се влошава“, каза Абдул Рахман ал Харафи, член на Съвета на директорите на Федерацията на туристическите компании (Federation of Tourism and Travel Offices).

От Федерацията са изчислили, че пандемията е довела до закриването на 200 туристически фирми и съкращаване на 90% от персонала, който работи в сегмента. В повечето компании е останал по един служител и това най-често е счетоводителят.

За пътуване в Кувейт се изисква отрицателен PCR-тест, който трябва да е направен не повече от 72 часа преди пътуването. Пристигащите са подложени на 14-дневна задължителна карантина.

Април беше най-тежкият за Кувейт месец от началото на пандемията. Рекордният брой от 250 души починаха от вируса. Общо от март 2020 г. техният брой е 1500 души. От същата дата заразените са 275 200 души, като само през април техният брой е 41 700 души.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Статист.

    4 0 Отговор
    Чудо голямо парите на туристите ще отидат за друго по полезно.
  • 2 Колев

    1 0 Отговор
    Умните хора по света обясниха на разглезеното човешко стадо, че нищо няма да е такова, каквото е било досега, глезотии на кредит, пътувания, почивки и т.н. А колко ще стане страшно, всички мълчат и се ослушват. Не от Кови, ще се мре от глад и мизерия.