Last news in Fakti

3 Юли, 2021 05:53 5 192 26

Туризмът се готви за протест

  • туризъм-
  • черноморие-
  • протест-
  • хотелиери

Браншът по Южното Черноморие не одобрява новите правила за влизане в България

Туризмът се готви за протест - 1
Снимка: БГНЕС

Туроператори и хотелиери по Южното Черноморие не одобряват новите правила за влизане в България, предаде NOVA.

Бизнесът дава срок до 7 юли, след което ще обмисли организирането на протест.

Туристическият бранш по Южното Черноморие недоволства срещу вече действащата заповед за зониране при влизане на чужди туристи в България. Смятат, че новите правила гарантирали само спокойствието на чуждите им партньори.

„Тази зоналност анулира всякаква прогноза за нашите партньори. Знаете, че според тази заповед попадането на държавите в различните зони ще се актуализира всяка седмица. Още вчера партньори от Украйна и от други пазари ми звъняха и казаха: „Добре, какво се случва? Ние продаваме България, имаме резервации. Ако по тези много неясни критерии в заповедта, ние попаднем от оранжева в червена зона, какво правим”, обяснява Иван Кирязов, собственик на туроператорска фирма.

„Трябва да има и предвидимост. Не може от днес за утре. От днес за утре не се прави бизнес”, заяви Янчо Парушев, член на УС „Съюз на собствениците в Слънчев бряг”.

В бранша са притеснени, че правилата за влизане на чужди граждани у нас се променяли твърде често, а пакетите се оскъпявали заради PCR-тестовете и това водело до отмяна на резервации.

Според туроператора Диян Минков около 20-30% от резервациите се отменят.

От бранша настояват в срок до 7 юли да се върнат старите правила за влизане в България, в противен случай заплашват с протест.

„Явно тази заповед не е правена след консултации с бранша. Продължаваме по стария начин”, заяви Иван Кирязов.

От Министерството на туризма обявиха, че просто изпълняват здравните разпоредби.

От здравното министерство обявиха за NOVA, че списъкът на държавите по цветови зони ще се преглежда веднъж седмично и при необходимост ще бъде обновяван всеки понеделник. Това щяло да позволи на хората да планират пътуванията и почивките си.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тия пък само претенции

    47 4 Отговор
    Ненаяли се мутри

    Коментиран от #4

  • 2 Рошко

    38 6 Отговор
    Не разбрахте ли че се работи за съсипвснето и на туризма, то вече почти е съсипан, направо спокойно бетонирайте от влашко до турско и да се приключва, и със всеки кацнал самолет ми вдугсте цените, цигани ята всяка година една и съща чадъри шезлонги, такси и после ривете
  • 3 Крум

    52 14 Отговор
    Протестирайте срещу Ковид. Държавата трябва да мисли за България и за опазването на здравето на българската население. Няма заради вас шепа "бизнесмени" да изложи на риск цяла България. Вашите туристи ще дойдат и след седмица ще се върнат в страните си, но българина е тук в дома си, държавата защитава българското население
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    33 11 Отговор
    Така е навсякъде! Ще търпите! Пак ли трябва да се препълват болници и да липсва адекватно лечение за каквото и да било за да може някви алчни типове да направят много пари!? Айде ще карата на спестявания не малко пари изкарахте през годините! Ние с по 1000 лева заплата в София как живеем ??

    Коментиран от #19

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    11 10 Отговор
    БЕЗ РУСКИ ТУРИСТИ ЗАГИВАМЕ
  • 12 прости българи

    13 36 Отговор
    Българина се превърна в един злобен и завистлив получовек. Всеки който има малко повече акъл и е изкарал някакви пари за простолюдието е мутра , бандит и крадец. Спрете да гледате в паницата на другия а помислете как да си управите жалкия живот не да седите само на компютрите и да мрънкате ,че нямате пари. Защо не помислите ,че тези хотелиери също плащат данъци , туристите също идват с пари и ги харчат в България . Как не разбраха до сега ,че България е туристическа страна и като унищожат туризма , унищожават и почти цялата икономика. Накрая като няма приходи в хазната да не ревете като ви направят хляба 3лв и ви вдигнат данъците .

    Коментиран от #14, #22

  • 13 Фалирвааай!

    25 2 Отговор
    Бизнесът трябва да е бизнес, а не грабеж!
  • 14 Ти въобще

    20 3 Отговор

    До коментар #12 от "прости българи":

    българин ли си, или просто така си хейтиш по принцип. На обикновения българин по всячески начин му се пречи да води нормален живот, камо ли да забогатее. То затова сме на такова положение. Сега с тази масова криза по цял свят с измислената пландемия разрушават икономиките и ограбват средствата на хората и държавите. Ще видим кой после ще обере калая на всичко това.
  • 15 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    16 4 Отговор
    Нема ново Бентли тая година, свиквайте!
  • 16 Ядосан

    26 3 Отговор
    Малко ВИ е, цените по морето в момента са ненормално високи, хотели, ресторанти, плажове - лудница в цените. Стойте празни това заслужавате.
    Безсрамни лакомни башибузуци
  • 17 Иванчо

    17 3 Отговор
    Тия селски тарикати дълги години трупаха пари с наглост, безочие и цинизъм, а сега, когато на хората им писна и започнаха да ходят в Гърция и Турция, взеха да реват на умряло. Сори, простотията се наказва, а най-добрият подбор е естественият. Да тънат във фекалии, да си спират на платените паркинги и да си спят в хотелите по главите.
  • 18 Ам гъл

    5 3 Отговор
    Фашизма отново Потопи Европа ма Вие си Треперете от "Вирусчета" . Истинският Вирус е в Действие Фашизъм. А Глупуста Бългърски няма КРАЙ.
  • 19 Ам гъл

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Кое е навсякъде "Мъдрец" във твоя Телевизор и да и ЕС. То така е било и Втората Световна когато през 1968 на Германия им опрощават Репарацийте а Българина продължава да си Плаща и за Гадовете Германия. Така и Сега докато България се мазни на тези и онези държави Пак накрая ще си Плащаме Грешни пари. Който не си Научи Урока го Повтаря отново.
  • 20 Туроператори?? Питайте Врачката Витанов

    2 0 Отговор
    Той щеви направи Прогнози, каквито искате!!! По ваше желание!!! Ще си платите разбира се!!
  • 21 Русенец

    6 5 Отговор
    Светът трябваше да се затвори за два месеца, още в началото. Всичко щеше да приключи още миналото лято. Сега щяхме да си живеем нормално. Колко години още ще се мъчим да крепим положението с половинчати мерки, от които само страдаме, но нищо не постигаме?
  • 22 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "прости българи":

    Ще те послушам и първо ще помисля първо да си оправя моят си живот. Ще спра да пилея пари за безумни хотелски нощувки в стаи с по две дъсчени легла, както и за престаряла, 0мирисана храна по ресторантите. Да си почиват милионерите. Аз ще си работя да си изкарам пари за ежедневните сметки и разходи.
  • 23 Васил

    8 0 Отговор
    Къв туризъм кви пет лева умря отдавна щом и Българите се отказаха от родното черноморие значи че вече няма спасение.

    Коментиран от #24

  • 24 Пръц

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Васил":

    Мутри те посрещат,мутри те обслужват и мутри те изпращат ако недай си Боже стъпиш на Черноморието.Просто те са навсякъде.Нормален човек не би рискувал да стъпи със семейството си на БГ морето .Рискът да бъде бит и ограбен е в порядъка на 90%.За колата да не говорим.
    Затворените комплекси са добри места за почивка но са цифра.Бяхме в комплекс “А” до Созопол и беше ОК ако не излизаш от него.Излезеш ли те очакват чудеса.Има и хубави места,където можеш да си изкараш добре но на цената на Френската Ривиера.А в Хърватия е просто супер но няма място,всичко хубаво е резервирано.Късмет на всеки решил да иде някъде независимо къде!
  • 25 asd

    1 0 Отговор
    "Туроператори и хотелиери по Южното Черноморие не одобряват новите правила за влизане в България"

    "не одобряват", защото не им е "изгодно"...типични Ганьовци тоест!
    "Келепир да има!"

    Всички останали ПА "не одобряваха" като бетонират тези...
  • 26 5555

    0 1 Отговор
    Отивайте да искате оставката на Стойчо Кацаров.