2 Септември, 2021 17:50 2 086 5

Китай ще създаде фондова борса в Пекин

  • си цзинпин-
  • фондова борса-
  • пекин-
  • търговски панаир

Ще продължим да подкрепяме иновационното развитие на малките и средните предприятия, заяви Си Цзинпин

Китай ще създаде фондова борса в Пекин - 1
Снимка: Shutterstock

Китайските власти възнамеряват да открият нова борса в Пекин. Това съобщи в четвъртък президентът Си Цзинпин във видеообръщение по време на Китайския международен търговски панаир за търговия с услуги, предаде вестник „Банкеръ“.

"Ще продължим да подкрепяме иновационното развитие на малките и средните предприятия, ще задълбочим реформите на новия извънборсов пазар за търговия с ценни книжа, ще създадем Пекинска фондова борса и да изградим голяма платформа за обслужване на иновативни малки и средни предприятия", заяви президентът, цитиран от агенция Синхуа.

Основните фондови борси в Китай се намират в Шанхай, Шенжен и Хонконг. Освен това в Китай има редица стокови борси, най-големите от които са в Далян, Чжънчжоу и Шанхай.

Китайският международен търговски панаир за услуги е най-големият в света търговски панаир на едно гише в тази област. Той ще се проведе от 2 до 7 септември в Пекин.

В събитието участват 141 международни организации, посолства в Китай, търговски палати, бизнес асоциации и институции. Повече от 2000 местни и чуждестранни компании ще се включат в предвидените над 100 форума и дискусии.

Заради изискванията и мерките за контрол на заразата, тази година около 70 000 кв.м от изложбената площ ще бъдат на открито. В същото време специално за събитието е подготвена дигитална платформа, базирана на съвременни технологии като изкуствен интелект, големи данни, 5G и виртуална реалност.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СеСеСеРе

    4 2 Отговор
    Семейство Ротшилд прави бизнес в Китай от началото на 19-ти век.
  • 2 АнатемаКраврЕ

    0 3 Отговор
    Краварете бе разрешават .
  • 3 Чайна Майна

    1 0 Отговор
    Я кинтите са като нашите петолевки и тоя нема брада и мустаци като на нашио :) само дето нашио е бил много млад за да има а тоя е кюспе.
  • 4 Атакааа

    2 0 Отговор
    Краварското зелено балонче пак ще се надува, надува..и пук...айдеее
  • 5 Васил

    0 0 Отговор
    Да вземат модела на нашата енергийна борса и винаги ще са на печалба