7 Март, 2013 15:50 1 294 2

До 2019 г. азерски газ потича към България

  • набуко запад-
  • газ

България може да очаква азерският газ по "Набуко - Запад" да потече през 2018 - 2019 г.

Това каза в ексклузивно интервю за "Хоризонт" на БНР Кристиян Долезал, завеждащ "Връзки с обществеността" на консорциума "Набуко":

Настроени сме много оптимистично, защото осигурихме всичко, което ни поиска консорциумът "Шах Дениз". Много сме напреднали и в процедурата по издаване на разрешителни.

Ако всичко върви както трябва, България може да очаква азерският газ да потече към нея в края на 2018 - началото на 2019 година, поясни Кристиян Долезал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Като гост.

    1 3 Отговор
    Тъпотията стига до небето.... Прекратихме договора с Русия, в който инвестирахме толкова средства, и сега ще им платим още толкова в неустойки, и сега ще влагаме пак Милиарди в нов газопровод... Абе м....умници пълно, жалко че повечето от тях ни управляват. Ама сами сме си виновни, ходим на протести и всеки протестира за каквото му скимне, вместо да се обединим всички в една кауза и да посочим хора които да представляват интересите ни на кръглата маса а не да се карат по между си, ние изпратихме хора който не знаят за какво реално са там!!!! Жалко за загиналите хора който са се жертвали за да има такава държава! :(

    Коментиран от #2

  • 2 неутрален

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Като гост.":

    Нещо говориш безмислици...
    Прекъснахме проекта АЕЦ Белене, същевременно подкрепяме руският проект Южен поток (за Газ), както и Набуко (не руски проект)..

    НЕМОЖЕ да седиме с кръстени ръце и да чакаме газа да ни потече от небето. Съвсем нормално е да търсим източници на енергия и за вбъдеще..