Last news in Fakti

27 Септември, 2021 09:50 1 892 2

Превозвачи: Ако постигнем договорка със социалния министър, няма да има протест

  • превозвачи-
  • протест

Искат помощи за бизнеса си

Превозвачи: Ако постигнем договорка със социалния министър, няма да има протест - 1
Снимка: БГНЕС

Превозвачите излизат на протест утре заради неизплатени помощи за подпомагане на бизнеса. Преди това обаче днес те ще проведат среща със социалния министър Гълъб Донев.

"Никога не сме имали претенции кога ще бъдат разпределени средствата, това не е причината за нашия протест. Причината е липсата на останалите мерки. От 1 юни нямаме мярката 290 лв., а 60/40 беше направена с 40% спад в оборота. Искаме мярката 60/40 да бъде с 20% спад в оборота, да се възстановят тези 290 лв. помощ, както да се намери вариант за компенсиране на високите цени на горивата", заяви Магдалена Милтенова, председател на Конфедерация на превозвачите.

По нейните думи протестът не е политически и ако се постигне договорка със социалния министър, демонстрацията може да се отмени.

"Имахме сериозни затруднения в изплащането на възнагражденията. За август месец нямахме абсолютно никаква помощ", обясни Милтенова.

Според нея оправданието е било актуализацията на бюджета.

От своя страна Красимир Цветков от Националния таксиметров синдикат сподели, че са формулирани 5 искания.

"Искаме облекчаване на данъка по подобие на механизма, въведен през 2021 г. и изработване на ясна стратегия за транспорта и справяне с нерегламентираните превози", подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ива Митева

    8 1 Отговор
    Ми да ходят в Англия бе
  • 2 Алооо

    8 0 Отговор
    По-големи мошеници от вас няма. Плащат си само такса Спокойствие и напред.