27 Септември, 2021 12:33 3 112 18

ББК "Пътища": Строителните фирми работят в катастрофална обстановка

  • строителни фирми-
  • ббк пътища-
  • национален протест

Националният протест е насрочен за 16,00 часа в сряда

ББК "Пътища": Строителните фирми работят в катастрофална обстановка - 1
Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с ръководството на Българска браншова камара „Пътища“ на 17 септември Снимка: БГНЕС

Българска Браншова Камара “Пътища” определи като "катастрофална" обстановката, в която работят фирмите от пътно-строителния бранш. По тази причина те организират национален протест в сряда в цялата страна. Повече за аргументите на камарата вижте в официалната им позиция:

Управителният съвет на Българска Браншова Камара “Пътища”, която представлява своите 83 членове и е национално представена като единствената работодателска организация на пътния бранш, вече пет месеца сигнализира държавата за катастрофалната обстановка, в която са принудени да работят фирмите от пътно-строителния бранш. Свидетели сме на абсурдно отношение от страна на държавните институции към действащите, резултат на проведени в конкурентна среда, след обществени поръчки по ЗОП, и НАПЪЛНО ЗАКОННИ, договори. Представяме Ви и фактическата обстановка:

От ПЕТ месеца не се извършва никакво разплащане на изпълнителите от пътния бранш от страна на Държавата, което СПИРА възможността да се извършват ремонтни дейности по вече възложени от Агенция „Пътна инфраструктура“ задания.

През същия период не се извършва никакво текущо възлагане на дейности за поддържане на пътищата в нормално експлоатационно състояние, което СПИРА възможността да се осигури безопасно придвижване по Републиканската Пътна Мрежа! В резултат на това се застрашава живота и здравето на милиони български граждани.

Към днешна дата, 27.09.2021 г., няма възлагане на планове за Зимно поддържане на РПМ от страна на АПИ. Това означава, че де факто е СПРЯНА подготовката за предстоящия зимен сезон! Ако до 01.10.2021 г., не се осигурят средства на фирмите, ще стане технологично невъзможно да се осъществи адекватна подготовка и ние ще се уведомим навременно обществеността кой носи отговорност за това.

Агенция „Пътна инфраструктура“ не обявява нови поръчки за проектиране, независим надзор и строителство. Това означава, че е СПРЯНА дейността по осигуряване на развитие на Републиканската Пътна Мрежа!

Не се подписват договори с избраните изпълнители от проведени обществени поръчки от Агенция “Пътна инфраструктура“, което означава, че е СПРЯНА текущата и бъдеща дейност по основни ремонти и ново строителство!

УС на ББК “Пътища” има своите справедливи искания, които представи на мирен протест и пресконференция на 10 септември 2021 г. Този протест и Декларацията, която беше подготвена и връчена на Президента на Република България, доведоха до активиране на диалога от страна на Държавата, признаване от нейна страна на задълженията ѝ по законно действащите договори и създаването, по разпореждане на Председателят на Министерски Съвет, на Работна Група за намиране на решение на всички проблеми в сектора.

По наше мнение, работната група не работи достатъчно интензивно и у нас остава впечатлението, че нейната цел не е да е ефективна, а предлагайки неприемливи /и лишени от правно основание и логика/ варианти, да прехвърли бъдещите неблагополучия върху пътните строители. Работната група ще проведе във вторник 28.09.2021 г. заседание, за което получихме уверения, че ще бъде последно и ще доведе до благоприятни за бранша решения, което е и желанието ни.

Ако обаче решение не бъде намерено УС на ББК “Пътища” ще организира

НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ НА ПЪТИЩАРИТЕ

НА ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НА 29.09.2021 Г. /СРЯДА/ ОТ 16:00 ЧАСА ДО 17:00 ЧАСА

Управителен Съвет

На Българска Браншова Камара „Пътища“


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Илчо

    28 3 Отговор
    Какво ревете бре, нали Баце ви е предплатил с нашите пари.
  • 2 Бойко Разбойко

    21 2 Отговор
    Чекмеджето ми е празно,а идват избори.Положението е катастрофално.
  • 3 Катастрофално

    26 1 Отговор
    е положението с милиардните грабежи и изключително ниското качество на материали и работа !!!

    Коментиран от #8

  • 4 XYZ

    23 2 Отговор
    Протежетата на Борисов атакуват!
    Свикнали са да "усвояват" без да работят! Това не бива да се допуска повече!
  • 5 Сатъра на Хана

    23 2 Отговор
    ТИЯ 83 ЧОРБАДЖИИ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ КАТО ЗУЕКА ..... В НОРМАЛНИЯ СВЯТ КАТО НЕ ВЪРВИ БИЗНЕСА ФАЛИРАШ И НЯКОЙ ДРУГ ИДВА И ПОЧВА ДА СТРОИ ПЪТИЩАТА
  • 6 Загрижен

    22 2 Отговор
    Ето я шайката на престъпника от Банкя!!!! Когато взехте напред няколко стотици милиони всичко беше наред, без да сте направили и метър магистрала нали?
  • 7 Потурко

    19 2 Отговор
    Най-големите хайдути и крадци взеха че проплакаха! Що за нахалство, безочливост и наглост?!?
  • 8 честен ционист

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "Катастрофално":

    БГ и Колумбия, двете кочини с най-скъпа пътна инфраструктура на глава от населението в света.
  • 9 Некой си

    15 1 Отговор
    Резултатите от работата на ББК "Пътища" също е катастрофална.
    За целия български народ!
    Ама народът не протестира, а тези браншовици продължават да смучат милиарди!
  • 10 Българка

    15 2 Отговор
    ББК Пътища да си организират протеста пред сараите на Доган или пред къщата на Винету в Банкя. Виновни за драмата сега са корупцията и погазването/ заобикалянето на законите от бойковата шайка разбойници. Как се раздават авансово милиони/ милиарди за строеж на 6, 7, 8 участък от магистрала Хемус, като дори не е уточнено от къде ще мине пътя, няма отчуждаване на частни имоти, проекти, разрешителни. Как се възлагат при налични 300- 400 милиона над милиард и поливина поръчки за ремонтни дейности и отново с непрозрачни обществени поръчки. Ако раздадените аванси Борисов и разбойническата му банда , за да има корупция, не бяха раздали срещу нищо, а ги бяха заложили в бюджета на АПИ за заплащане на реално свършена работа, сега нямаше да има това напрежение
    Борисов ,управлението ГЕРБ-ДПС беше и е антибългарско, корупционно, рекетжорско, достойно за Народен съд!
  • 11 Българина

    14 1 Отговор
    резултата от работата им само ниско качество и нищо повече. България е отражение на хората в нея, именно ниско качество и липса на желание за промяна. а иначе кръв повръщат комисион не връщат
  • 12 Що така бе,Тикво?

    15 3 Отговор
    12 години вилня,сега искаш с едно щракване на пръсти да прехвърлиш всичко на Радев! Да млъкваш и да се снишиш че не знаеш какво те чака!!
  • 13 БГ ДБ

    13 1 Отговор
    Национален протест на усвоителите, което значи на крадците! На предишните протести протестираха хора на дружество Черно море- Хемус, което е получило милиони авансово от Борисовото управление.
  • 14 пожелание

    12 2 Отговор
    Връщайте милиардите ,и дим да ви няма !!!!От Сърбия ще дойдат фирми да строят както трябва ,и на нормални цени ,а не по 10 мил. за км. !!
  • 15 оня с коня

    4 7 Отговор
    Лавинообразно множащите се Протести на Стротили на пътища,Туристическия ,Селскостопанския и Ресторантьорски браншове,Гражданските протести за подобряване на плачевното състояние на Инфраструктората окълвават като ХИЩНИ ПТИЦИ Рейтинга на Президента предвид НЕВЪЗМОЖНОСТТА Импотентното му правителство да се справи със Ситуацията в БГ.Отделно пък Фантастичния скок на Цените и Активиралата се пандемия предвид масовото обедняване на Народа си казва думата за формиране на Антипрезидентските Настроения,спонтанно зараждащи се сред Електората му.Лошото е,че Служ. Правителство ПРОФУКА всички пари наследени от Борисов и в момента е в Ступор.Като допълнение са спрени Всякакви Еврофондове за БГ,а логично на хоризонта не се вижда и кьорав Инвеститор.Ясно че до Изборите Радевият Рейтинг ще бъде абсолютно ЗАНУЛЕН,любопитното е ДАЛИ ще премине и в МИНУСОВО ИЗМЕРЕНИЕ?!

    Коментиран от #16

  • 16 Българка

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "оня с коня":

    До кога коментарите ще са на коня ти? Протестите ги организират хора на вожда ти!

    Коментиран от #17

  • 17 оня с коня

    0 5 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Е как Протестите ще са организирани от Хора на вожда ми,след като "ГЕРБ умрЕ","ГЕРБ отиде при НДСВ",а "Боко при бай Ставри"?Или приемаш че това не е верно?А ако не е - ИЗВИКАЙ ГО Тънко,ясно и високо като в Казармата:"ББ не само че не е свален,а е и ПО- СИЛЕН ОТВСЯКОГА"!Не е зле и да се запиташ ЗАЩО Рашков не прати Полицията ДА БИЕ недоволните от Президентското управление и за да не си мъчиш Акъла ще ти подскажа:Защото вижда какъв Обратен вятър завя и веднага след Изборите Новата Власт на Борисов ще му прати ГЕШЕВ да си поприказват съвсем "Приятелски"!
  • 18 ДефектоСкоп

    2 0 Отговор
    Какво произведоха до сега строителните фирми. Какво е качеството на магистралите, булевардите, улиците и пътищата, вело-алеите и тротоарите. КАТАСТРОФАЛНО ! А при каква обстановка работеха, само денем, от 9-15 , затваряха шосета, проходи, улици когато им скимне, разрушиха повече пътища , площади и градинки отколкото построиха, нагрухаха се яко с мангизи гарантирано от държавната хранилка раздавана от мутрата Бойко. И сега , когато самозвания генерал-пожарникар ходи айляк, нямат работа, макар авансов да се подплатени. Да си сърбат супата и да почват отстраняването на дефектите моментално !