Last news in Fakti

19 Март, 2013 00:14 2 272 2

Ардински таланти със сертификат от най-престижната академия в БГ

  • "телерик"-
  • програмиране-
  • уеб дизайн

Единадесетокласниците от ПГ „Христо Смирненски” – Ардино, Антон Чолаков и Николай Чочев завършиха успешно едногодишния курс по уеб дизайн и Javascript програмиране в най-голямата академия за обучение в ИТ индустрията – Telerik Academy в София.

Антон и Николай са единствените достигнали до престижния сертификат на работодател номер 1 в ИТ индустрията у нас - Телерик, които все още не са завършили средното си образование. Сертификатите им бяха връчени от Светлин Наков, директор и основател на академията. Младите таланти и бъдещи софтуерни инженери споделиха, че отличията им са плод на едногодишни усилия и много безсънни нощи.

„Беше изключително трудно! Трябваше да се преборим с приетите за участие над 2600 курсисти и да достигнем до така желаните сертификати, които бяха присъдени само на 40-те най-добри. Освен с това индивидуално отличие, ние сме познати и като един добър екип – AntoNik Team. Радваме се не само заради постигнатите резултати, а и заради това, че се запознахме с наистина прекрасни хора  – наши бъдещи колеги и страхотни лектори!”, каза Антон.

От своя страна Николай подчерта, че сертификатите ще им осигурят една от най-престижните професии в България. „Ценността им е огромна, тъй като всяка фирма работодател в страната търси и изключително много цени кадърните кадри, завършили Академията на Telerik. Както знаем, търсенето на софтуерни инженери у нас и в цяла Европа е масивно, а очакванията са повече от големи”, добави Николай.

Директорът на учебното заведение Мехмед Гюлестанов заяви, че възпитаниците им представят не само гимназията, но и града и областта  по забележителен начин на десетки състезания за програмиране и уеб дизайн, както и на Националната олимпиада по информационни технологии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bobi

    0 0 Отговор
    Браво на момчетата! А относно IT сектора --> то той е най-високо платения в BG, което означава, че биха могли да започнат със стартова заплата 1 500 - 2 500 лв., което за нашия стандарт си е една съвсем прилична сума, достатъчна за нормален стандарт на живот. Пожелавам им успех! :)

    Коментиран от #2

  • 2 Stif

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Bobi":

    Браво и от мен! Стартовата заплата в България въобще не е 1500 лв, а по-скоро 800-1000лв. Тва дето ти говориш 2500 лв е заплата на опитен програмист. Освен това работодателите са невероятно капризни - за 800 лв заплата искат опит + 3,4 езика за програмиране + западен език. Точна за това по страниците на Джобс бг със седмици висят едни и същи обяви !