Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 12:40 2 380 5

Българи създадоха мобилно приложение - световен ДДС калкулатор

  • ддс калкулатор-
  • мобилно приложение

То актуализира напълно автоматично ДДС ставките за над 150 страни по света

Българи създадоха мобилно приложение - световен ДДС калкулатор - 1
Снимка: Прессъобщение

Данъкът върху добавената стойност (ДДС) е широко разпространена регулация върху потреблението и се прилага за почти всички стоки и услуги, които се купуват и продават в множество държави по света. Като цяло изчисляването на стойността на ДДС става по класическа формула, но не всеки я разбира и може да я приложи бързо и точно. Ето защо на помощ идва ново мобилно приложение – световен калкулатор за ДДС, който с помощта на алгоритъм, може да изчисли ДДС назад и да покаже нетната сума с цена без ДДС за конкретни стоки и услуги.

Калкулаторът е разработен от българската софтуерна фирма MyApp.bg. Той позволява на потребителите да получат най-лесния и надежден начин за изчисляване на ставката на ДДС, цената без ДДС и с включен ДДС за всички стоки и услуги в международната икономика в реално време. Мобилното приложение е достъпно във версии за устройства с операционни системи Android и iOS. В момента се разработва и версията му за Huawei AppGallery.

То включва постоянно актуализираща се система със ставки на ДДС за над 150 страни по света. Това може да е от голяма полза за бизнеса и други потребители в случаи, когато дадена държава извършва промени и въведе намалени ставки. Не отдавна например Чехия отмени ДДС върху тока и газа. Друг пример е с промяната на ДДС за заведенията у нас, като мярка в подкрепа на техния бизнес. Редица други страни също променят динамично този потребителски данък, за да отговорят на предизвикателства като пандемията от ковид или нарастващите цени на енергоносителите.

Приложението предлага и премиум версия с множество екстри – без реклами, функция за лесно добавяне на персонализирана ставка, бърз начин за промяна на текущата държава за пресмятане на ДДС, разширена история за всички извършени изчисления, както и актуализации на ставките на ДДС – винаги навреме и за всички страни в Европейския съюз и по света.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 3 Отговор
    Очаквам скоро некой Ганчовец да създаде и приложение за генериране на зелени сертификати.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 В. ЧеХИЯ НЯМА ДДС ДРАНЕ

    1 0 Отговор
    ВЪРХУ ТОКА И ГАЗТА........ТВА ФЕЙК ЛИЙ....
  • 4 Петков

    2 0 Отговор
    Чешкото правителство отмени временно данък добавена стойност върху електричеството и газа на фона на значително повишение на цените на енергията, предаде ДПА.Финансовото министерство съобщи, че ДДС, който е 21 процента, няма да бъде налаган през ноември и декември.
  • 5 Радка пиратка

    3 0 Отговор
    Браво, българи! Все така напред!