Last news in Fakti

26 Март, 2013 16:00 1 164 0

Готови са мерките на СОС за парното

  • сос-
  • парно

Готов е докладът на работната група към Столичната община, в който са заложени мерки за промени в отчитането и формирането на сметките за парното в София. Проектът е предаден на столичния кмет Йорданка Фандъкова, разкрива БНТ.

В документа се предлагат три варианта за отчитане на парното. Първият е абонатите сами да отчитат потребената енергия, втория е дистанционен отчет, остава и възможността за ежемесечно посещение на топлинен счетоводител.

Предвижда се възможност и за отпадане на прогнозните сметки, но при две условия. Първото е 100%-то съгласие на съседите, а второто е да има по едно контролно засичане по време на отоплителния сезон.

"Което да може от една страна да коригира прогнозния дял, а от друга страна това да доведе до допълнителен контрол върху злоупотребите, които се случват в някои от сградите и от някои от клиентите", изтъкна Зефир Зарков - общински съветник, председател на работната група, СОС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА