Last news in Fakti

11 Април, 2013 20:43 1 830 1

КЗК: Енергийният закон ощетява потребителите

  • парно

 

Текстове от Закона за енергетиката и Наредбата за топлоснабдяването ощетяват потребителите. Това става ясно от анализ на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Контролният орган ще проверява дали заради системата за дялово разпределение не е отнета свободата на потребителите да определят количеството топлина, отдадено от сградната инсталация.

Комисията за защита на конкуренцията подозира също така, че количеството доставена топлинна енергия се определя и разпределя на потребителите по непазарен начин.

Предварителният анализ на експертите показва още, че клиентите на дружествата за дялово разпределение нямат директни търговски отношения с тях. От комисията допускат, че между отделните фирми на практика няма конкуренция.

Друг проблем бил невъзможността абонатите да сменят топлинния си счетоводител, без да подменят уредите за дялово разпределение.

Ако имат достатъчно основания, експертите ще предложат законови промени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 $$$$$

    0 0 Отговор
    Абе тази комисия от небето ли пада!! Законът е ФЕОДАЛЕН!!! Абсолютно недемократичен и генериращ престъпници зорлем!! Хората умират от студ буквално, а са длъжници за нещо дето не ползват!!
    Никой от управляващите до сега не направи нищо за да въдвори ред и справедливост и не само с този закон.