28 Март, 2013 17:51 946 1

Откриха нарушение при етикирането на биопродукти

  • бабх-
  • проверки-
  • нарушение-
  • биопродукти-
  • плодове

101 проверки в страната са извършили през изминалите две седмици инспектори по контрол на качеството на пресни плодове и зеленчуци, при което са установени нарушение в един търговски и в един производствен обект, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните.

След получен сигнал в БАБХ, при проверка на биопродукти в магазин на голяма търговска верига в София са открити преопаковани продукти с произход Гърция, като фирмата, извършила това, е направила нарушение при етикетирането на продуктите: на маркировката е отбелязано, че тези био грейпфрути, био портокали и био лимони са произведени в България, което подвежда потребителите.

В хода на проверката фирмата е представила всички документи, от които е видно, че операторът е сертифициран за биологично производство. В склада на фирмата, освен собствено производство био зеленчуци, е констатирано и наличие на био стоки с произход Гърция, за които са представени търговски документи и сертификат за биопроизводство. 

БАБХ подкрепя развитието на биопроизводството в България и като контролиращ орган ще бъде бдителна по отношение на нелоялни търговци и производители, предлагащи биопродукти на пазара, изтъкват от агенцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нане

    0 0 Отговор
    кой идиот е измислил биомеда и ядки от биоорех?