Last news in Fakti

4 Април, 2013 11:01 1 318 1

Изключват ВЕИ-та в Западна България

  • изключват-
  • веи-та-
  • западна българия-
  • ток

Днес за периода от 10:00 ч. до 18:00 ч. ще бъдат изключени всички вятърни и фотоволтаични централи на териториите на областите София, Перник, Кюстендил и Монтана. Изключването е по искане на Електроенергийния системен оператор поради породения дисбаланс между производство и потребление.

"ЧЕЗ Разпределение България" АД остава в готовност за изключване и на други ВЕИ централи/производители през следващите дни. В изпълнение на изискванията по Наредба РД 16-57 на ЕСО (за дейността на операторите на електроенергийната система и на разпределителните мрежи, както и на оперативния дежурен персонал от електроенергийните обекти и електрическите уредби на потребителите), при получаване на нареждане от Централното диспечерско управление, „ЧЕЗ Разпределение България” е длъжна да изключи ВЕИ мощностите за срок до 48 часа.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жеката

    1 0 Отговор
    Толкова богати на храна и ток сме, че ще преядем и ще гръмнем.
    Жените ни са толкова хубави,че мъжете все сами стоят и чуждите инвеститори ги крадат.
    Смяххххх, имаме, а не можем да го управляваме.
    Всички умници дето четат- ставайте политици, НЕ Инженери, доктори икономисти или професори.