7 Декември, 2021 19:33 2 098 6

5 съвета за обмяна на валута по празниците

  • фактор и.н.

Избягвайте да обменяте валута в чужда държава

5 съвета за обмяна на валута по празниците - 1

Коледните празници означават повече разходи, затова е важно да вземем под внимание от кого, къде, как и колко пари ще обмените, за да не сме на загуба. Тенденцията все повече хора да пътуват за зимните празници се увеличава през последните години. Обмяната на валута е сред първите неща, които трябва да направим, когато планираме почивка в чужбина. Експертите от водещата финансова институция Фактор И.Н. дават няколко съвета как да планираме правилно своята почивка, за да не загубим пари в един от най-натоварените и изпълнен с разходи сезон.

1. Не губете пари при обмяна на валута

Когато пътуваме до друга държава с различна валута, често не знаем кое е най-място да извършим тази операция. Никой не иска да плаща прекалено много за самата услуга. Внимателно проучете, кое обменно бюро ще изберете за своята смяна на валута, за да сте сигурни, че няма да изгубите пари.

2. Ако в края на почивката имате останали пари, не харчете всичко просто така

Не харчете парите, които са ви останали в края на почивката, само защото мислите, че няма да струват нищо, когато се върнете във вашата държава. Във Фактор И.Н. например можете да обмените остатъка от обменените пари на същия курс, на който сте ги закупили.

3. Избягвайте да обменяте валута в чужда държава

Обмяната на валута в чужда страна не е добра идея, поради две причини: липсва гаранция за качеството на услугата и курсовете могат да бъдат във ваш ущърб. Подгответе се предварително, за да не бъдете измамени.

4. Изчислете каква сума ще ви бъде нужна

Ако не знаете колко пари ще ви бъдат нужни за съответната дестинация, може да посетите сайта Пътеводител., където ще откриете много полезни съвети! С неговата помощ и валутния калкулатор, ще добиете представа, каква сума приблизително ще ви е нужна за престой в хот, ел, храна, транспорт, туристически атракции и сувенири.

5. Поръчайте своята валута онлайн за цялата страна на по-добри курсове и покриването и категоричното спазване на всички законови изисквания.

Ако сте в режим почивка и нямате време да обменяте валута лично, то настанете се удобно, подгответе се за вашата ваканция и поръчайте своята валута онлайн от сайта на Фактор И.Н. Финансовата институция е представител на Money Gram Payment System Ltd за небанковите институции в България вече над 20 години. Някои от най-търсените услугите, които предлага компанията са обмяна на валута, застраховане, кредитиране, търговия с благородни метали и платежни услуги.

Сред най-предпочитаните дестинации за студените зимни месеци Канарските острови, Испания, Тайланд, Дубай, Кипър и Египет. Независимо обаче, какво ще изберем е важно да бъдем внимателни при обмяната на валута. Не само, защото и най-малката разлика в курсовете ще ни струва пари, но и защото сигурността и спокойствието ни ще бъдат гарантирани.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оспамокс

    7 5 Отговор
    Обръщайте всичко в евро, ако Възраждане не успеят да усуетят прокарването на еврото от 1 януари 2024 г. Минаваме на плаващ валутен курс, много хора ще загубят и малкото, с което разполагат. Гарантирано от Кокорчо! Умишлено в момента се мълчи каква е реалната инфлация, просто банковата система ще се срине. Фактите са си факти.

    Коментиран от #5

  • 2 Ако ходите в Сибир

    5 4 Отговор
    По-добре си обърнете парите в рубли още тук . Докато стигнете дотам , може вече да са половината .
  • 3 БАЙ КУРТИ

    6 1 Отговор
    До автора ,ти пътувала ли си в ЕВРОПА . Минал съм чрез най малко 10/15 от ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ , бензиностанция , хотел, магазин и.... вадиш картата и плащаш . Имал съм дребни 100 еврака и сега ми стоят за кадем в джоба .
  • 4 Ококорен

    4 0 Отговор
    Рекламна статия. Явно от редакцията са се объркали, понеже по традиция на рекламите забраняват коментари.
  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Оспамокс":

    щo ce излaгaтe? Бългaрия e във ВAЛУТEН БOРД c Eврo...cъc зaкoвaн, нeпрoмeним oт зaкoнa курc Лeв-Eврo. Ниe oтдaвнa cмe въвeли Eврoтo, a cлeд 1. Януари 2024г., caмo щe прeмaхнeм бюрoкрaтичнитe фoрмaлнocти, oблeкчим cчeтoвoдcтвoтo нa бизнeca и oблeкчим бaнкитe oт двoйнaтa пaричнa cиcтeмa. Дoри и ceгa, нямaш никaкъв прoблeм дa тeглиш нa кacaтa в бaнкa Eврo, oт лeвoвaтa cи cмeткa.
  • 6 Финансист

    2 2 Отговор
    Благодаря! Фактор И. Н. - много полезен сайт.