Last news in Fakti

21 Декември, 2021 15:12 1 811 11

Пловдив привлече инвестиция от близо 80 млн. лева

  • електрически велосипеди-
  • даниел лорер-
  • пловдив

Даниел Лорер: Ще бъде изградена фабрика за електрически велосипеди

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер даде старт на проект за изграждането на завод за електрически велосипеди, информират от министерството. Новоучредено българо–австрийско дружество ще инвестира 40 млн. евро в завод в „Тракия икономическа зона“.

"С такъв тип производства България ще излезе на първо място в Европа по производство на електрически велосипеди. Тези инвестиции са част от усилията ни за развитието на българската икономика. Те са резултат от стратегията ни за създаване на стабилна правна рамка, нулева толерантност към корупция и за мен лично събитието днес е свидетелство, че тази стратегия работи”, посочи министърът. По думите му превръщането на България в стабилна европейска страна, където законността е над всичко, ще привлече много чуждестранни инвестиции, които в последното десетилетие у нас изчезнаха.

Той подчерта, че инвестицията е признание за пътя, който беше започнат лятото с промяната.

„Вече се случват проекти, за които сме разказали и те започват да придобиват своя физически облик у нас. Велосипедната индустрия е една от най-силните и експортно ориентирани в страната. С тази нова инвестиция можем да станем първи производител в Европа“, добави още министърът.

Лорер посочи, че Министерството на иновациите и растежа ще създаде институционалната рамка, както за насърчаване на малки и средни предприятия, така и на стартъпи и на по-големи инвестиции. Целта е да се постигне икономически растеж от поне 5% догодина. Новият завод за електрически велосипеди и други двуколесни електрически превозни средства ще е разположен в "Тракия икономическа зона" и ще осигури нови 1000 работни места за Пловдив и региона. Инвестицията е съвместна между пловдивския производител на велосипеди "Макском" и австрийския производител на мотоциклети Pierer Group, една от емблематичните европейски фирми в мотоциклетния, а вече и във велосипедния бизнес.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САНДОКАН

    5 4 Отговор
    Верно ли че заплатите щели да са по 1500€

    Коментиран от #6

  • 2 БгТопИдиот

    10 4 Отговор
    М,дааа, а едно време произвеждахме модули и храна за космоса.Сега ще произвеждаме.....велосипеди.
  • 3 Грульо

    6 0 Отговор
    Юруш на тортонетките! :D
  • 4 гадно

    3 0 Отговор
    Велосипеда от екологично превозно средство става замърсяващо заради акумулаторите и после ревеме.
  • 5 Хей

    5 1 Отговор
    Браво има прогрес, от електромобили на фелосипети, следващото ще е магарешки каручки...Хвала!
  • 6 Варненец от Шумен

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "САНДОКАН":

    Верно.За три месеца.

    Коментиран от #9

  • 7 Да попитам

    4 1 Отговор
    Какво общо има един министър на една седмица със сделка между две частни компании?
    Чист PR на чужд гръб!
  • 8 gnтхеа

    4 0 Отговор
    Всичката индустрия на България продължава да се трупа само в един град - Пловдив, това нормално ли е?
    А съседна Ст. Загра бедства и никой не инвестира в този град, хората се чудят накъде да избягат - няма и няма нормална работа и производтсва.
  • 9 САНДОКАН

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Варненец от Шумен":

    За три ако работиш извънредно иначе за четири,от човешки ресурси ми се обадиха
  • 10 Бай Яни

    2 0 Отговор
    Що лъжи този еврейн. Че то завода повече от година работи,тоя сега щял да го открива ,не ли ги е срам така да лъжат тези цигани. Дори във фейсбук още през лятото вървяха рекламите за набиране на работници. И заплатите не са чак пък толкова високи спрямо работното време,12 часа е. И се работи на смени.
  • 11 Сатана

    0 0 Отговор
    Пляс,пляс,педалите!