Last news in Fakti

25 Декември, 2021 09:55 1 718 6

Маргаритов КЗП: В %-та понякога се крие и невярна информация

  • димитър маргаритов-
  • процент-
  • кзп-
  • невярна информация

Той уточни, че дори и да има нещо написано, то може да не е вярно или пък да се нуждае от допълнително уточнение, затова трябва да се пита и да се търси насреща прекият контакт

Маргаритов КЗП: В %-та понякога се крие и невярна информация - 1
Снимка: БГНЕС

"В навечерието на най-светлите празници потребителската еуфория надделява над хладнокръвното отношение към пазаруването. За това трябва да внимаваме, да гледаме цените и винаги, когато нещо не е ясно да питаме и когато нещо се обърка, да сигнализираме в Комисията за защита на потребителите." Това заяви председателят на Комисията по защита на потребителите Димитър Маргаритов пред News.bg, коментирайки голямото пазаруване за Коледните и Новогодишните празници.

Той призова за разумно пазаруване, като хората трябва да внимават не бъдат подведени от изглеждащи много добри и атрактивни оферти, а всъщност да се окаже, че ще си купят нещо на цената, която са можели да си купят преди, а дори и по-скъпо. Важно е да се прави съпоставка на цените, когато хората пазаруват в интернет и да се търси стойностното изражение, а не толкова процентът, защото понякога зад процента стои невярна информация, каза Маргаритов.

Той уточни, че дори и да има нещо написано, то може да не е вярно или пък да се нуждае от допълнително уточнение, затова трябва да се пита и да се търси насреща прекият контакт. Това ще даде отговор на въпроса дали е реална офертата и нейната стойност и параметри от гледна точка на хубавата картинка с хубавия изглед към планината, а на паркинга, който е пред хотела.

"Сега виждаме една много приятна изненада - преди няколко дни падна много хубав сняг, курортите отвориха, зимният сезон се очертава да започне много добре и повечето хора са решили в последния момент да запазят почивка за празничните дни или за след това, ако няма места по празниците. Тук е моментът да обърнем внимание, че не винаги примамливите оферти са точно такива каквито изглеждат. Заради това съветваме да се търси контакт с този, който предоставя офертата, да се задават въпроси към него", посъветва Маргаритов.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпак

    9 0 Отговор
    Що не призове за нормални цени на газ, ток, горива. Акъл не щем, пари ми дай. Нали при капитализма можеше да си купиш всичко, сега какъв е тоя дзивтарлък и икономия. 8678
  • 2 Динку

    5 0 Отговор
    Е какъв защитник си ти?Къде си за пластмасовите продукти от Турция и Гърция?Къде си за месото от Дания?
  • 3 Няма Картел

    6 0 Отговор
    Три компании който държат пазар , еднояремено и независимо се сещат че не са дигали цените..... И ги дигат за всички договори без значение колко хартия е изписана ... Да пробвам и аз да се откажа от услугите им за да ми отрежат главата със същият договор .
  • 4 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    БЪЛГАРИ ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ,ЧЕ СТЕ МАРГАРИТКОВ , А НЕ СТЕ ПЕШО МЪЖАГАТА !!!!!!!! ИМА ЛИ ОБЩО МАРТГАРИТКАТА ---С ЛАЙКУЧКАТА НИ - КАТО БИЛКА ?????
  • 5 Потребител

    1 0 Отговор
    Не ви ли омръзна този само да ви съветва пазете се от такива нарушения, от онакива измами. Тази Комисия да констатира нарушенията ли е само?
  • 6 Минзухаров

    0 0 Отговор
    Картел в България няма. Няма и български компании. Така е по- удобно и на държавата със синекурни регулаторни органи на хранилка при същите, които проверяват. Омагьосан кръг със старо римско послание за бедните и насочените въздушни потоци!