24 Януари, 2022 18:13 1 457 30

Собственици на заведения на извънредна среща заради новите COVID мерки в София

  • собственици на заведения-
  • среща-
  • covid мерки-
  • софия

Издадената заповед на местно ниво за София-град за нас е безумна, противоконституционна и клони към антиваксърство, казват от бизнеса

Собственици на заведения на извънредна среща заради новите COVID  мерки в София  - 1
Снимка: Нова телевизия

Досега всички здравни власти се опитваха да накарат населението да се ваксинира, а в момента затварят единствения бранш, който е са напълно ваксиниран персонал, и клиенти със зелен сертификат за ваксинация или антитела. Издадената заповед на местно ниво за София-град за нас е безумна, противоконституционна и клони към антиваксърство. Това казаха на брифинг собственици на заведения по повод затягането на COVID мерките и затварянето на нощните заведения на локално ниво, съобщават от Novini.bg.
По-рано днес те изпратиха писмо до медиите, в което се казва:

"Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразяват искреното си недоумение от решението на българското правителство да остави без работа най-високоваксинираната част от населението. А именно – трудещите се в секторите, за които от месеци важи изискването за „зелен сертификат“.

На нас тази логика наистина ни убягва – да задължиш работещите в даден сектор да се ваксинират, след това да им кажеш, че не е имало смисъл и да ги затвориш, ограничиш и оставиш без препитание, за нас, за нашите клиенти и за обществото е абсолютно грешно, вредно, нелогично и дори антиваксърско!

А ние ще премахваме "зеления сертификат" при 60% ваксинирани??? Дами и господа, в нашия сектор 8 от 10 човека са с ваксини! Това не прави ли 80%?!

След въвеждането на „зеления сертификат“ болшинството от служителите в нашия сектор се ваксинираха, което повиши значително и средния процент за страната. Сега предстои те отново да бъдат ограничени в правото си на труд за сметка на множество сфери, в които „зелен сертификат“ не се изисква и респективно много малко хора се ваксинират.

Това е поредно отблъскване на българите от процеса за ваксинация!

Може да не сте наясно, но с действията си удряте не само заведенията! Удряте и събитийната дейност и множество организирани вече концерти и събития, за които са продадени билети. Това е една много широка мрежа от артисти, изпълнители, технически екипи, охранители, рекламни агенции, транспортни фирми, почистващи фирми и др. Всички те до момента, работили със „зелен сертификат“, сега са на улицата.

И желаем да напомним, че въпреки закъснелите решения за „зелен сертификат“ в Народното събрание, Министерски съвет, държавната и общинска администрация, в един момент се появи дата 24 януари, при която той да важи поне за част от тях. Това е утре. Молим за отговор – въвежда ли се такъв някъде от утре и къде точно?

И последно, но не по важност – представени бяха няколко здравни плана. Тяхната логика и ефективност не е от нашата компетенция, макар че имаме основателни съмнения за правотата им. Но не беше представена нито една работеща мярка за подпомагане на бизнеса. Всичко, което видяхме до сега е зле преработено старо с явната цел да не можем да се възползваме от него поради непосилните условия".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    21 5 Отговор
    Мене никой не ме е канил.Кои са тия самозванци!?

    Коментиран от #4

  • 2 Ще пият, ще шмърат, ще псуват

    16 5 Отговор
    После ще се приберат, а в 22.00 ще затворят. Вече го няма Бойко, да си затваря очите.
  • 3 Мнение

    18 4 Отговор
    Тъпкача на Деница Сачева, маймуноподобния Ричи "БеЕмВеТо" АлиБойкоБегов не ще да фалира. Фанал се е като маймуна за банан.
  • 4 Тумба Лумба

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Още ли миеш посудата и фритюрниците при Ахмед мекичара?
  • 5 КРЪЧМАР

    19 4 Отговор
    ЗАТВАРЯЙ !!!
  • 6 пожелание

    19 4 Отговор
    Маугли да заминава веднага за Африка !!!!!!
  • 7 Протестър

    7 15 Отговор
    Гответе бесилките,чувалите, бомбите, павета и..на гости у Кире и Кокорчо.
  • 8 Луд

    17 2 Отговор
    Тея отказала обявяват бойкот и на държавата и на клиентите.На Банско супата 30 лв.Ние кога ще им обявим бойкот
  • 9 отвратен

    18 2 Отговор
    Една пърцуца 10 лв. стана , и реват , че няма цървули да влизат в которите им !
  • 10 СЛОНА МОЯ ПРИЯТЕЛ КАРА РИКША В ДЕЛХИ

    7 1 Отговор
    ВИЖТЕ В ИНДИЯ ПАКИСТАН БАНГЛАДЕШ КАК КОЛЕГИТЕ ВИ РАБОТЯТ С НАЙ ПЕЧЕЛИВШИЯ ВАРИАНТ.. „СТРЙТ ФУУДС”👍
  • 11 Бустер 4/4

    14 6 Отговор
    Затваряйте тези свърталища на covid болни и наркомани.
  • 12 Красимир Петров

    15 2 Отговор
    90% от така наречените ресторантьорите да фалират.
  • 13 Майна

    4 16 Отговор
    Алибегов е прав! Само Възраждане може да ви спаси! Утре всички на площда, влизаме в НС и МС!!! Да си вземем властта!!! 90% от българите са антиваксъри, пият белина и само си преценят! Затова гласуват за Възраждане!!! Коце е нашят фюрер!!!

    Коментиран от #20

  • 14 данъчен

    8 1 Отговор
    Всички подобни здружения са пипала на мафията в които потъват планово определени финанси.Това са български лекарски съюз(професорската мафия,сдружение на ресторантьорите,сдружение на превозвачите,сдружение на банкери и застрахователи,еврейско сдружение,джендърски сдружения,ММА сдужение и много други за които нямате и най-малка представа,колко източват годишно от нашите данъци.Дават им се пари на ръка милиони куче влачи рейс диря няма
  • 15 Те са

    8 1 Отговор
    КРЪЧМАРИТЕ СА МАРОДЕРИ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА. Не се наядоха не се натъпкаха!
  • 16 Най важното

    3 2 Отговор
    Най-важното в момента е, че стана ясно как зеления сертификат не върши никаква работа. Ако вършеше нямаше да се налагат мерки от преди въвеждането му.
  • 17 Обръщение

    9 2 Отговор
    Хо.а! В името на живота бойкотирайте тези нахални кръчмари! Алибегов не е платил 600 000 лева Ддс и Бойко му ги е опростил!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Георги v.

    9 2 Отговор
    Хайде този талибан пак се появи!
  • 20 Boxer EZ 3.0

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Майна":

    Виж как е на пасажерските кораби, при 98% ваксинирани и тогава пиши тука!
    Колкото до 90% от българите, ние сме за ваксините, ама за ония с години на клинични изследвания, преди да бъдат одобрени и със срокове на реваксинация 10г и повече.
    Колкото до белината, ти сам си преценяш , явно ;)
  • 21 Ирина

    11 1 Отговор
    Конан пак лакомее здраво ,а га продаваше супичката 20леа въртеше с опашка.
    Скрий се конане ясен си...
  • 22 6Х6

    3 1 Отговор
    Властите оставиха кметове да се разпореждат като министър-председатели, на база на нищожни бройки интензивни легла в болниците. Колко е 5% от 10 интензивни легла? Защо продължава този тормоз срещу населението? Имаме ли въобще здравеопазване или то се използва за контрол на хората? Последните "мерки" според мен са пълен провал в "борбата" срещу коронавируса!
  • 23 Абе

    6 1 Отговор
    Всички кръчмари и кафеджии ходете да ревете пред Брюксел.Командото идва от там.Нашите управници са просто чирачетата на ЕС.Освен това хората нямат кеф да ходят по кръчми и да бъдат проверявани дали са ваксани или не.Това е обидно.Не стига че ще оставят парите си,ами ще бъдат подложени на глупави задължения.Епа... ще ям и ще си пия вкъщи.
  • 24 ГОРСКИ

    5 1 Отговор
    Вие само да печелите ли искате,някога се печели по някога се губи !!!!!!! Ама алчноста ще ви погуби след време!!!!!!
  • 25 ЧЪКИ

    1 1 Отговор
    Алибегов е пример за деволюция от човек към маймуна. Това означава, че маймуната е произлязла от човека, а не обратното.
  • 26 Чай за отслабване

    2 6 Отговор
    Браво, Алибегов! Покажи на българите, как трябва да се борят за правата си! Те могат само да гледат, да зяпат и да пишат по форумите!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Бойко пак Активира кръчмарите!

    1 0 Отговор
    Алибегов е винаги, готов да създава Хаус, щом го Активира Борисов!! За Пари Кръчмарите са готови винаги да правят, каквото им Кажат!! Те за това са и Кръчмари!!
  • 29 Бойко пак Активира кръчмарите!

    1 0 Отговор
    Алибегов е винаги, готов да създава Хаус, щом го Активира Борисов!! За Пари Кръчмарите са готови винаги да правят, каквото им Кажат!! Те за това са и Кръчмари!! Пари искаш Алибегов, нали не се беше ваксинирал персонала, сега почти всички били Ваксинирани?? Не Помниш, какво Лъжеш!! "Подпомагане"(за това правиш тези маймунски номера, да ви дава държавата пари) Работете, а не само да Ревеш да ви дават пари!! Колко пъти ПОВТАРЯШ тоя Цирк вече!! Стачкувай те, затваряй те, и престанете да Ревете, да ви се дават пари!! Пари за вас няма!! Саботьори, играещи по Свирката на Борисов!!
  • 30 СРОКА НА ДЕЙСТВИЕ НА ВАКСИНИТЕ ИЗТЕЧЕ

    1 0 Отговор
    ОТДАВНА - ТАКА ЧУ ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ Е ВАКСИНИРАН ПРАКТИЧЕСКИ !