21 Февруари, 2022 21:11 2 139 8

Николай Събев: Автобусни превозвачи са подпомогнати с над 9,3 млн. лв.

  • николай събев-
  • автобусни превозвачи-
  • коронавирус-
  • пандемия

Подаването на заявления в Системата за управление на националните инвестиции започна на 10 декември 2021 г

Николай Събев: Автобусни превозвачи са подпомогнати с над 9,3 млн. лв. - 1
Снимка: бТВ

Със заповед на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев, през последната седмица бяха изплатени над 9,3 млн. лв. на 142-ма автобусни превозвачи. Това съобщиха от пресцентъра на транспортното ведомство.

Средствата са отпуснати във връзка с подпомагането на предприятия, които понасят загуби в резултат на извънредната епидемиологична обстановка. Предстои да се изплатят още над 17 млн. лева на 281 допустими кандидати. В процедура по разглеждане и оценка са 142 заявления.

Подаването на заявления в Системата за управление на националните инвестиции започна на 10 декември 2021 г. Крайният срок за подаване на заявленията беше 23 декември 2021 г., припомнят от министерството.

Заявленията се подават изцяло по електронен път чрез Системата за управление на националните инвестиции.

Осигуряването на финансова подкрепа за българските микро-, малки, средни и големи предприятия, както и предприятия по смисъла на чл.4, ал.9 от Закона за малките и средните предприятия, извършващи автобусни превози, е по процедурата „Схема за предоставяне от държавата на безвъзмездни средства на автобусните превозвачи, които притежават лиценз за превоз на пътници“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ехее

    14 0 Отговор
    добре помагате. Те повечето автобуси на амет дуан са май.
  • 2 ссссс

    9 1 Отговор
    С еко стикерите до къде стигнахте?
  • 3 РЕАЛИСТ

    14 0 Отговор
    Тоя дал на Кирчо 100 хиляди евро , да стане министър. Ако знаех, че това е тарифата, щях да се напъна с приятели да ги събера и сега щяха мен да снимат, като министър.
  • 4 Абе

    8 0 Отговор
    Ти поне с от Русе, виждаш ли какви мизени автобуси се движат по улиците... Ламарините им ще се разкачат, вътре вони на туска джамия... Нали сме малката Виена... Защо допускате това
  • 5 Дичо

    7 0 Отговор
    А някой попита ли, дали тези превозвачи си изпълняват графика, брой и качество на автобусите и др. Защото през последната година всичко клони към нулата...
  • 6 НЯМА БАЛАМИ

    6 0 Отговор
    КАК СТАНА МИНИСТЪР ТЕЗИ ТАКСИ ГИ ВДИГНА ДО КОСМОСА ---- ЕКОНННТ ......

    Коментиран от #7

  • 7 Капитализъм

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "НЯМА БАЛАМИ":

    ... в действие!!! Когато всичко е спокойно и "капитализма" се развива нормално!!! Но о ужас!!! Идва "някаква" криза (за която разбира се "капитализма" не е виновен) и всички се нареждат пред държавата за " компенсации"!!! Но никой не коментира обективните закономерности доказани от марксизма - че със стихийното си производство капитализма стига до кризи, и че нареждайки се пред държавата за компенсации се доказва истината, че производството на стоки и услуги е обществено и че не е необходимо да има ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ!!!
  • 8 Танас

    0 0 Отговор
    Не са 100000ами 500000пак евра я го питате тоз министър в собствената му фирма кои разтоварва камионите.ами шофьора- спри калий да почине танка