Last news in Fakti

11 Април, 2022 13:42 1 156 9

Работодателите планират разрастване на персонала си

  • работодатели-
  • персонал-
  • пазар на труда

В София търсенето на нови служители ще бъде най-активно, следват Пловдив, Бургас и Варна

Работодателите планират разрастване на персонала си - 1
Снимка: БГНЕС

Работодателите планират да увеличат значително своя персонал в следващите няколко месеца. Това показва изследване на Българската конфедерация по заетостта. Секторите, в които плановете са най-оптимистични, са „информационни технологии”, „производството” и „аутсорсинг”.

"Двойно повече компании планират да разширят екипите си до края на септември в сравнение с предходната половин година. 6% прогнозират намаляване на работната сила, а 33 на сто ще запазят своя персонал. В София търсенето на нови служители ще бъде най-активно, следват Пловдив, Бургас и Варна.

Пазарът на труда никога не е бил толкова силно конкурентен, смята председателят на Конфедерацията Надя Василева и обяснява, че качествените служители не търсят само адекватното заплащане, но и значими социални придобивки и гъвкави работни модели, както и стабилна фирмена култура. Изследването е проведено сред близо 1 100 компании от 5 региона в страната и 12 индустриални сектора.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    2 4 Отговор
    Да идват украинките, но само след качествен фейс контрол. Аз съм готов да назнача веднага 3 тупалки

    Коментиран от #3

  • 2 Иван

    12 0 Отговор
    Какъв персонал, то всичко е Замряло. Стига глупости.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Майна

    10 1 Отговор
    Като ги гледам в Пловдив как са се засилили думи нямам ! Средна заплата 1000-1200 лв . Да се смееш ли да плачиш ли . След 33 г преход още си мислят че с трици маймуни се лови
  • 5 Да бе да....хаха

    3 0 Отговор
    Да на минималната ама няма стане И укричките не са толкова глупави.
  • 6 Да бе да....хаха

    2 0 Отговор
    Да на минималната ама няма стане И укричките не са толкова глупави.
  • 7 Иван

    5 0 Отговор
    С висше образование инженер съм, не мога една година да си намеря работа(не за 1000лв,), може би защото съм на 50г. с опит и стаж на всякакви нива. С приятели заминаваме за чужбина, не че там ги дават не броени. Просто в нашата мила Родина като започнат да пишат, че не се интерисували хоратата за парите ми става смешно, ами за какво. Като седнеш с приятели на маса, всеки казва какво си е купил, къде е ходил, а това не става с карти за храна и спорт.
  • 8 Ай стига вицове бе

    5 0 Отговор
    Разрастване на персонала....ха ха ха..... Като ги гледам само задачите функциите и задълженията ти разрастват. Явно работниците вече изнемогваме да ни вменяват постоянно нови задължения и ангажименти и затова робовладелците планират разширяване. Отделно, че заплатите не са ги бутнали с години наред .....Изроди са това...От брат си , от собствената си кръв,от собствения си народ да смучиш и да се гавриш това не е работодател. Това са боклуци, които не знаят какво е да си работник и да изкарваш прехрана за семействот с ,,многото,, пари които ти хвърля ,,бизнесмена,, с новата джипка,любоФница и островче. Щели да увеличават... Ама САМО ЩЕЛИ....ЩЕ ЩЕ ЩЕ
  • 9 Доко

    0 0 Отговор
    ФЕОДАЛИЗМА в България няма край . От криворазбраната ни демокрация вече 33години ниско заплащане работната сила напусна страната а днес се чудят, как да намерят работници. Ами отидете и си ги върнете първо в Социалните служби, където украински граждани получават 375лв.помощи. А българите нищо не получават Въпреки трайната безработица в която са от години. Еничарското поведение на властта допринася за тази огромна липса на работна ръка.