Last news in Fakti

18 Април, 2022 21:52 1 215 7

Проданов обеща пари от ЕС за българския СПА туризъм

  • христо проданов-
  • спа туризъм-
  • балнеология

Инвестицията е в размер на 2,937 млрд. лв.

Проданов обеща пари от ЕС за българския СПА туризъм - 1
Снимка: Министерство на туризма

„СПА туризмът и балнеологията могат да кандидатстват за подкрепа от грантове и финансови инструменти за милиони левове в рамките на Плана за възстановяване и устойчивост“. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов по време на кръгла маса по темата, която се проведе в Хисаря.

Той подчерта, че има такива опции и като цяло Планът е структуриран на базата на постигнати цели. В него са заложени стълбовете "Зелена България", "Иновации и конкурентоспособност", "Дигитализация на сектора". „При една по-добра активност от страна на бранша, той може да се възползва от тези проекти”, каза още министърът.

В рамките на Плана са предвидени инвестиции в размер на 2,937 млрд. лв. под формата на грантове и финансови инструменти на българските предприятия за улесняване на прехода им към цифрова, нисковъглеродна и ресурсно ефективна икономика. Средствата са предвидени основно за технологична модернизация и енергийната ефективност. Очаква се кандидатите от СПА и балнеология да бъдат допустими за финансиране, разясни министър Проданов.

И добави, че са предвидени средства за мерки за енергийно обновяване на нежилищни сгради, включително сгради от целия сектор „Туризъм“, в това число и балнеотуризъм. Допустимите бенефициенти обхващат микро/малки, средни и големи предприятия при най-много 50% интензитет на предоставената безвъзмездна финансова помощ.

„Ще бъдат инвестирани средства и в електронни административни услуги и регистри, включително и за дигитализиране на такива в сферата на туризма“, допълни още министърът.

Относно програмата за настаняване на украински бежанци в хотели по Черноморието, министърът обяви, че до края на тази седмица ще бъдат изплатени средствата на хотелиерите за периода от 24 февруари до 31 март.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да,бе

    5 0 Отговор
    Тоя и майка си ще обещае,но ние не пием чак толкова....
  • 2 правителството на големитв балони

    2 1 Отговор
    пук пук пук
  • 3 Хи хи хи

    2 0 Отговор
    То и тате ми обеща колело .........ама каза .....друг път !

    Коментиран от #5

  • 4 Тия станаха ГОЛЕМИ ЛЪЖЛИВИ

    3 1 Отговор
    ОВЧАРЧЕТА .....НЕ ВИ ВЯРВАМЕ ЛЪЖЦИ !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 САТЪРА НА ХАНА

    2 0 Отговор
    🐂🐂🐂🐂 ИЗКАРАЙ ГАНО ГОВЕДАТА
    ...
    ХИМНА НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЗЕЛЕНА ПРОГРАМА