26 Март, 2022 04:57 1 350 10

Проданов: Все още нито един хотелиер не е получил помощ за настанените украински бежанци

  • христо проданов-
  • туризъм-
  • хотелиери-
  • бежанци

Засега не се предвижда частни домове да получават подобна помощ от българския бюджет, заяви министърът на туризма

Проданов: Все още нито един хотелиер не е получил помощ за настанените украински бежанци - 1
Снимка: БГНЕС

Към момента все още нито един хотелиер не е получил помощ за настанените украински бежанци. Това съобщи министърът на туризма Христо Проданов:

"Администрирането, събирането и обработването на данни от 24-ти февруари до 31-ви март ще започне от 1-ви до 5-и април. Всички, които са настанили такива хора, ще имат възможност да си подадат своите заявления. Към момента са около 680 места за настаняване, в които са посрещнали хора от Украйна".

Засега не се предвижда частни домове да получават подобна помощ от българския бюджет, тъй като не може да се гарантира прозрачното изразходване на парите:

"В тази връзка ние няма как да проследяваме частните домове и квартири, защото те не са регистрирани към ЕСТИ, те нямат такава платформа. Другото, което е, ние изпращаме такива проверки внезапни, които да проверяват на различните места дали наистина са толкова хората, което няма как да се случи в частните квартири и домове".

Проданов каза още, че Министерство на туризма ще опита да компенсира отлива на украински и руски туристи по нашето Черноморие:

"Умерен оптимист съм. Голям потенциал имаме в Румъния, в Полша и в Сърбия и Северна Македония, общо взето в съседните дестинации, като се надявам и българите тази година отново да си останат в България".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 1 Отговор
    ДЪРЖАВА няма има капиталистическо олигархическа мутро мафия
  • 2 Гост

    14 1 Отговор
    Типично за БСП,те от край време са изтъкани от добри пожелания.Хотелиерите ще пият по една студена вода,но да се молят да не додават пари към тези които няма да вземат.
  • 3 Ще си вземат паричките

    15 3 Отговор
    Кои са хотелиерите ?Бивши комунисти свързани с БКП по един или друг начин
  • 4 Така е

    16 2 Отговор
    Омагьосан кръг - бежанци, хотелиери, държава !
  • 5 Ти се

    24 4 Отговор
    Надяваш но няма как да стане.Българите ще ходят на почивка в Турция,Гърция.Тук ще са само укри които ще живеят безплатно.Собствения ни народ не гледа за нас.Голямо внимание към укрите.Писна ни да слушаме как ги лансирате.
  • 6 БЕЗ

    22 3 Отговор
    Може и да съм пропуснал, но не си спомням някой държавен или общински орган да е разпореждал на хотелиерите да настаняват украински бежанци. Всички го направиха доброволно, за да покажат съпричастност към техните проблеми. Сега, ако искат от държавата да плаща, ще почакат...
  • 7 жжжжжж

    8 2 Отговор
    то за вас всеки ден е 1 април. само лъжи.ОСТАВКА
  • 8 Еми тъй ша е

    2 2 Отговор
    Българска му работа,казвали турците едно време за нас.Принципно организацията много ни куца,затуй кретаме на опашката на Европа и там ще си и останем.Иначе се сърдим,когато чужденци ни дават акъл как да се организираме за каквото и да било.Затий НЕ можем да бъдем независими,просто защото НЕ умеем сами да се управляваме и ЗАТОВА на все други държави сме пети колони,няма значение на САЩ ли,на Русия ли,на Германия ли,на Турция ли...
  • 9 Браво

    2 1 Отговор
    Парите са прилапани явно. Нищо ново.
  • 10 Ганьо

    3 0 Отговор
    Никой не ви е карал да ги вземате.Оправяйте се сами.Искайте от тях,те са по богати от нас.