Last news in Fakti

2 Май, 2022 09:48 1 792 21

Еленко Божков: Нямаме енергийна дипломация

  • руски газ-
  • еленко божков

Газът може да поскъпне до 50%

Еленко Божков: Нямаме енергийна дипломация - 1
Снимка: БГНЕС

В "Денят започва" енергийният експерт Еленка Божков призова правителството да смени политиката и начина си на комуникиране и действие и отправи обвинения към ръководството на "Булгаргаз".

“До този момент имаме заявена готовност за помощ единствено и само от Гърция в лицето на нейния министър-председател. Ние нямаме енергийна дипломация, нямаме подготвен министър. Имаме екип в “Булгаргаз” и изобщо в енергетиката, на който основната задача, е да се облагодетелства за сметка на кризата, което се вижда.“

По негови сметки използването на втечнен газ и останалите натрупвания, свързани с осигуряването на алтернативни доставки, ще повишат цената на синьото гориво с между 30% и 50%.

"По официални данни са осигурени от Азербайджан 1 млрд. куб. м. от нужните ни над 3 млрд. нормални куб. м. тази година. За да се достави остатъкът по същия начин, ще са необходими 25 танкера за около 900 дни. Вместо 1 млрд. и 790 хил. долара ние ще дадем 2 млрд. и 420 млн. долара, което прави загубата от 630 млн. долара", изчисли Божков.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванушка 🇷🇺

    5 15 Отговор
    "...Нямаме енергийна дипломация..."

    Ма си имаш Перчем 😄😄😄
    Евала на стареца, ако го вапца може да мине с месец-два за по-млад и потентен.
  • 2 Кирилче Петковски

    20 4 Отговор
    Европейски цени, кубински пенсии и заплати, Киро как го мисли, храната да е по скъпа от другите страни в Европа с минимални доходи по 1500 евро а в България среден доход за София 600 евро
  • 3 нс64жжф

    18 2 Отговор
    То ние нямаме свестни политици, камо ли дипломация. За политик трябва да се учи, а не Сульо и Пульо да ми стават политици.
  • 4 Мамул

    25 6 Отговор
    Нещата са ясни! Харвардските измамници ще тупат топката още месец, два, докато де изпълнят геополитическите ангажименти към Америка. През това време приближени до тях фирми ще инкасират огромни печалби и след като ИЗБЯГАТ от властта, след тях ще е потоп. Тактиката на "изпепелена земя"!
  • 5 Сега

    17 3 Отговор
    бизнесите ще си кажат: По евтино ни беше да се отчитаме на Бойко
  • 6 Пич

    17 3 Отговор
    Еленко , ти си истински Колумб !!! Направо откри Америка !!! Ние нямаме никаква дипломация бе , оуу.....
  • 7 възмутен

    19 6 Отговор
    Вдигайте пенсиите и заплатите, че ще ви изритаме скоро от властта. Не ме интересуват нита Украйна, нито оръжия, нито Ковиди. 15 годити сме в този Европейски съюз и мизерстваме чакайки да станем просперираща Европейска държава. Докога???

    Коментиран от #9

  • 8 moiraine

    14 4 Отговор
    Само енергийна дипломация ли нямаме? Нямаме никаква дипломация. Нямаме държавници - да не се бъркка с политици. Нямаме икономика. Нямаме образование и здравеопазване. Нямаме култура. Нямаме нищо и това е функция от матряла, населяващ територията.
  • 9 Иванушка 🇷🇺

    3 17 Отговор

    До коментар #7 от "възмутен":

    "...15 годити сме в този Европейски съюз и мизерстваме чакайки да станем просперираща Европейска държава. Докога???..." - Европа ти дава Улеснения и Инструменти да Просперираш, но не може да накара проздия Овчар да направи Айфон. Докато не почнеш да бачкаш с Акъл и да си Полезен с нещо на Европа и Човечеството ще има да си чакаш до самия край, че и отвъд. Какво направи Ти за Европа, какво направи Бтлгария за Европа че да живееш като в Европа ?

    Коментиран от #15

  • 10 Минувач

    13 5 Отговор
    Еленко Вакарелския спирач разбира как да спира метрото. Този е “експерт” колкото Радев е танкист.
  • 11 Мишо

    9 2 Отговор
    Спирача на метрото станал експерт .Гнус!!!!!
  • 12 Как

    6 2 Отговор
    Аман от ДС експерти.Ще секнат комисионните на някой и сега вият на умряло.
  • 13 bVlgari

    4 1 Отговор
    "ЕленкА", всъщност е Еленко,Факти БГ.
    "Енергийна дипломация",казва ЕленкА.
    Те ти свеждат плащане в рубли,през техни посредници и тяхна борса,по техен си курс рубла/долар.
    България си плащала авансово,за разлика от Дойчланд,напр.Та и договор с тях,сме били имали....Договорът се променя от тяхна страна едностранно.Супер дипломатично./"Договор с Русия струва по-малко от хартията на която е написан"-Ото фон Бисмарк/.
    Питам ЕленкА,где тук е дипломацията?!
  • 14 siroco

    7 3 Отговор
    Стига с тези путинофили, омръзнаха.............
  • 15 Ас руски

    5 7 Отговор

    До коментар #9 от "Иванушка 🇷🇺":

    България вън от Сащ
  • 16 ЕДГАР КЕЙСИ

    9 1 Отговор
    БАЙ ЕЛЕНКО "ЕКСПЕРТА" С ТАЗИ ФИЗИОНОМИЯ НА КРЪГЪЛ ИxИxТ ...... И ТЕЗИ ЧЕРНИ ОЧИЛА........ И ЗА ЦИРК НЕ СТАВА...... А ЗА ПСИХОТО В КУРИЛО СТАВА..... ТАМ И ШЕФКАТА НА ДИСПАНСЕРА Е СЪЩО СЪВЕТНИЧКА НА ПРЕЗИДЕНТА ...... С БАЙ ЕЛЕНКО СА КОЛЕГИ ...... ТА ЩЕ ВЛЕЗЕ ПО ВТОРИЯ НАЧИН...... ФАКТ !
  • 17 Колев–Босия

    7 1 Отговор
    Еленко, ти май забрави как редовно ходеше на инструктаж в руското посолство заедно със Светлана Шааренкова. Сега вече си им станал говорител.
  • 18 ГЕРБ

    6 2 Отговор
    Този атентатор защо не е в затвора
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Терминатор 🇺🇦

    7 0 Отговор
    АЛООО това да не ти е да спираш метрото бе шиб....к
  • 21 коментар

    3 2 Отговор
    този -никой трябваше да е в затвора - там да прави дипломация!!!!! ЩЕ МИ СПИРА МЕТРОТО ПРЕЗИДЕНТСКА ФАШ.КИЯ.!!!!!