Last news in Fakti

5 Юни, 2013 13:18 779 0

КЗК отмени избора на БТК да обслужва МИЕТ

  • бтк-
  • миет-
  • кзк

Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на министъра на икономиката, енергетиката и туризма за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет „Избор на предприятие за предоставяне на обществени електронни съобщителни услуги за нуждите на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма“, в частта по Обособена позиция № 1: „Предоставяне на електронни съобщителни услуги чрез обществена мобилна наземна мрежа по стандарта GSM/UMTS с национално покритие и допълнителни услуги, свързани с тази дейност“.

Проучването установи, че оценителната комисия не е обосновала със собствени и конкретни мотиви защо приема писмената обосновка на класирания на първо място участник „БТК“ АД за по-благоприятно техническо предложение от останалите оферти с над 20 на сто. Предложението е по показател К2 „Допълнителни услуги“, в частта „процент търговска отстъпка при закупуване на мобилни апарати от ценовата листа за бизнес клиенти на съответния оператор“. Комисията е преповторила посочените от участника обстоятелства, без да извърши собствена оценка за съответствие и да се аргументира защо счита същите за водещи за наличието на изключително благоприятни условия.

КЗК приема, че липсата на мотиви съставлява съществено нарушение, основание за отмяна на обжалваното решение в частта по обособена позиция № 1, и връща процедурата от етап разглеждане и оценяване на техническите предложения на участниците съобразно мотивите в решението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА