Last news in Fakti

9 Юни, 2013 18:57 1 775 2

Оланд обяви края на дълговата криза в еврозоната

  • оланд-
  • еврозона-
  • дългова криза
Оланд обяви края на дълговата криза в еврозоната - 1
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Френският президент Франсоа Оланд обяви края на дълговата криза в еврозоната, предаде Би Би Си.

Той обяви края на икономическите проблеми, от която регионът страда през последните четири години, пред бизнесмени в Япония по време на визитата си в Далечния изток.

Това, което трябва да разберете тук в Япония, е, че кризата в Европа приключи, заявил Оланд.

В по-голямата част от Европа има висока безработица и рецесия, а през април имаше страхове за бъдещето на еврото заради ситуацията със спасителния план за Кипър, коментира изданието.

Френският лидер е посочил, че Япония и Европа трябва да си сътрудничат, за да формират взаимноизгодно икономическо партньорство.

„Искам да изиграя основна роля в постигането на споразумение между Европа и Япония”, посочи той по повод преговорите за свободна търговия, на които наскоро бе дадено одобрение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kamen Punchev

    0 0 Отговор
    бла - бла - бла
  • 2 Bo Jackson

    0 0 Отговор
    ха-ха-ха