Last news in Fakti

11 Юни, 2013 11:42 2 830 0

Росен Руфев е новия началник на кабинета на Кристиан Вигенин

  • росен руфев-
  • кристиан вигенин-
  • мвнр
Росен Руфев е новия началник на кабинета на Кристиан Вигенин - 1
Снимка: БГНЕС

Дипломатът Росен Руфев е назначен на длъжност началник на кабинета на министъра на външните работи Кристиан Вигенин от 10 юни 2013 г. Той е дипломат от кариерата, съобщиха от пресслужбата на ведомството.

Постъпва в Министерство на външните работи през 1993 г. в отдел „Координация и анализ”. Работил е като трети секретар в посолството в Лондон през 1997 г., както и в Дирекция „Информация, връзки с обществеността и европейска комуникация”. В периода 2009-2011 г. е консул в Генералното консулство на Република България в Милано, където е и временно управляващ в продължение на една година. От средата на 2011 г. до средата 2012 г. е прехвърлен на работа в българското посолство в Рим, където е работил като консул и в политическата секция.

От м. септември 2012 г. Росен Руфев работи в Генерална дирекция „Глобални въпроси”, където се занимава с координация и наблюдение на въпроси, свързани с проблемите на устойчивото развитие, климатичните проблеми, регионална и глобална сигурност, превантивната дипломация и цялостната дейност на ООН.

Завършва висшето си образование през 1992 г. в СУ „Климен Охридски”, специалност „Политология”, към Философски факултет. През 1994 г. специализира в Международния институт “Клингендал”, Хага, Холандия.

Владее италиански, английски и руски език.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА